Hour of Code 2020: resurse pentru copiii care vor să învețe programare

Hour of Code 2020: resurse pentru copiii care vor să învețe programare Hour of Code 2020: resurse pentru copiii care vor să învețe programare

Anul acesta, Hour of Code se desfășoară în perioada 7-13 decembrie iar echipa din spatele organizării acestui eveniment în țara noastră pune la dispoziția copiilor care vor să învețe să programeze 115 tutoriale noi și planuri de lecții.


Multe activități au fost create gândindu-ne la diferitele modalități de predare din această perioadă, inclusiv predarea la distanță.


Pe lângă tutoriale de programare, anul acesta Hour of Code aduce în discuție un subiect unic despre care nu discută nimeni: securitatea online a elevilor.


În fiecare an, mii de elevi din întreaga țară învață în cadrul Hour of Code, noțiunile de bază din programare și descoperă că ceea ce astăzi este o simplă pasiune, mâine poate fi o carieră de succes.


”Știm că elevii toată țara sunt permanent conectați la tehnologie și îi încurajăm de fiecare dată să o utilizeze inteligent. În această ediție a evenimentului suntem foarte încântați că avem oportunitatea de a le oferi tuturor elevilor resurse actuale, gratuite, pe tema securității online, din cadrul programului Eroii Internetului. Așadar, anul acesta profesorii și părinții pot alege ca, pe lângă activitățile disponibile pe website-ul evenimentului, să discute și despre cetățenia digitală și despre cum pot utiliza mediul online în siguranță”, spun reprezentanții Adfaber, organizatorii Hour of Code în România.


Mai multe pe Start-up