Smart Lab Măgurele în 2020: cursuri de robotică, modelare 3D pentru 1.000 de elevi

Smart Lab Măgurele în 2020: cursuri de robotică, modelare 3D pentru 1.000 de elevi Smart Lab Măgurele în 2020: cursuri de robotică, modelare 3D pentru 1.000 de elevi

Peste 1.000 de elevi ai școlilor și liceelor din Ilfov, din Capitală, dar și din alte localități din țară, au beneficiat în 2020 de proiectele SmartLab Măgurele, primul laborator educațional digital inteligent din județul Ilfov.


Fie că au participat la cursuri de robotică, fie că au lucrat cu roboți de ultimă generație sau cu imprimante 3D ori au participat la concursuri, elevii de clasele I-XII au luat contact cu educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). În primele trei luni ale anului, peste 530 de elevi au vizitat laboratorul SmartLab Măgurele, având ocazia să interacționeze direct cu tehnologii de ultimă generație din domeniul roboticii, realității virtuale sau imprimării 3D.


Astfel, programul Smart Lab Măgurele s-a adaptat pandemiei și a oferit elevilor sesiuni online de modelare 3D. Aceștia s-au putut familiariza cu conceptele modelării în cloud prin intermediul Tinkercad. Pe parcursul anului 2020, peste 540 de elevi au participat la sesiunile online organizate de Asociația Măgurele Science Park.


“Anul 2020 ne-a arătat cât de importantă este capacitatea de adaptare. Pentru 2021 ne propunem programe flexibile, ale căror activități să se poată desfășura atât online cât și fizic, ne propunem diversificarea ofertei noastre și pentru profesori și ne dorim cât mai multe parteneriate benefice pentru mediul educațional ilfovean”, au declarat reprezentanții Smart Lab Măgurele.


Mai multe pe Start-up