Centru de iniţiere, selecţie şi pregătire pentru fotbal feminin
Promovarea disciplinei sportive: fotbal feminin, în randul elevelor din ciclul gimnazial şi liceal.
- INIŢIATORUL PROIECTULUI
Clubul Sportiv “ACS Dream Team Bucuresti’’ persoană juridică de drept privat fară scop lucrativ (asociaţie non-profit) constituit în temeiul Legii nr. 69/2000 a Educaţiei fizice şi Sportului cu sediul în Bucureşti.
Membrii care fac parte din acest proiect au o experienţă de peste 5 ani în domeniul educaţiei sportive.
- ANALIZA DE NEVOI - GRUP ŢINTă (scurtă descriere)
Proiectul se adreseaza elevelor din ciclul gimnazial şi liceal de pe raza municipiului Bucureşti şi, experimental, din zonele limitrofe acestuia, ca alternativă de activitate sportivă, cu scopul promovării şi în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 6-14 ani a disciplinei sportive fotbal feminin.
În alte ţări europene sau în SUA, fotbalul (soccerul) considerat în lumea sportului “Sportul rege”, este practicat şi promovat de la vârsta de 6 ani, prin suplimentarea orelor de sport înafara programului şcolar şi ca o alternativă de socializare fără prejudecaţi si inhibiţii. Se formează echipe mixte, pentru menţinerea echilibrului între activitatea fizică şi cea psihică a copiilor, indiferent de sex. Se urmăreşte astfel compensarea activităţilor unilaterale, combaterea sedentarismului, a stresului, a supra-alimentaţiei.
Iniţiatorul proiectului, dincolo de acţiunea de promovare, doreşte ca prin atragerea grupului ţinta, fetele cu vârste între 6-18 ani, să implementeze pe plan local un centru de iniţiere şi pregătire în fotbal feminin. Astfel se urmăreşte formarea a cel puţin 2 grupe de junioare, under 14 ani şi under 18 ani în vederea participarii la competiţiile organizate sub egida FRF.
În prezent ACS Dream Team Bucureşti a înfiinţat secţia de fotbal feminin, în care un grup de 15 junioare si 15 senioare care se pregătesc pentru participarea la campionatul naţional de fotbal feminin al României.
Fotbalul este un sport iubit în rândul fetelor însă, datorită prejudecaţilor, există reţinerea de-al practica în mod organizat. Proiectul doreşte să aducă acasă şi în curtea şcolilor de gimnaziu, jocul de fotbal ca alternativă sportivă pentru sporturile de echipă praticate de regula de fete: handball, baschet sau volei.
Obiectivele evenimentelor:
-promovarea fotbalului feminin la vârste între 6-18 ani
-formarea centrului local de îniţiere şi pregătire în fotbal feminin
-alternativa de practicare a unui sport de echipa în mod organizat
-învingerea unei prejudecaţi: “fetele nu pot juca fotbal!”
-caştigarea respectului pentru activitatea desfăşurată indiferent de sex
-formarea şi dezvoltarea de abilitaţi şi atitudini sportive
-dezvoltarea cooperării în mijlocul grupului ţintă faţă de un proces instructiv-educativ, faţă de colegi, parteneri sau adversari în spiritul fair-playului şi în colaborare cu şcoala.