7 mituri despre filtrele de apă ce folosesc osmoză inversă. Între adevăr și minciună

filtrele de apă ce folosesc osmoză inversă filtrele de apă ce folosesc osmoză inversă

Chiar dacă filtrele pentru apă potabilă sunt o soluție perfectă pentru purificarea apei, totuși nu ar trebuie să te orientezi pe orice produs pe care îl vei găsi pe rafturile magazinelor fizice sau pe site-urile care le comercializează. Înainte de a procura un astfel de filtru, să vedem ce spun specialiștii din domeniu și care este, de fapt, esența acestora. Ca să intrăm în profunzimea acestui mic studiu, îți prezentăm 5 mituri despre filtrul de apă cu osmoză inversă.

Să începem!

Mitul 1: Virușii precum holera sau hepatita nu ajung în apa filtrată.

Este absolut adevărat. Principalul element purificator al sistemului de osmoză inversă este o membrană sintetică semipermeabilă. Această membrană captează poluanții cu greutate moleculară ridicată, cum ar fi virușii și bacteriile, dar permite trecerea substanțelor cu greutate moleculară mică, cum ar fi gazele precum oxigenul, clorul, dioxidul de carbon și, desigur, moleculele de apă.

Mitul 2: Conform experților în evaluarea calității apei, apa filtrată este considerată „apă moartă”.

Bună întrebare: ce este „apa moartă”? Probabil, aceasta înseamnă că apa nu conține impurități utile. Desigur, nu are sens să vorbim despre utilitatea sa, deoarece într-adevăr nu există nimic benefic în ea: poate conține doar oxigen dizolvat sau dioxid de carbon. Dar nu merită să vorbim despre daunele sale pentru organismul uman. Mai întâi, haide să analizăm un pic: cât de des pur și simplu bei apă filtrată? Probabil, o folosești doar pentru a găti sau pentru a prepara ceai. Și din moment ce apa este aproape lipsită de substanțe nutritive, aceasta le scoate din legumele sau fructele pe care le fierbi sau din ceaiul pe care îl prepari. În al doilea rând, nu există dovezi științifice că un purificator de apă cu osmoză influențează negativ asupra conținutului acesteia. La urma urmei, poți cumpăra un cartuș de remineralizare, dacă consideri mineralele necesare în apa de consum curent.

Mitul 3: Membrana este permeabilă la clor.

În sine, această afirmație este adevărată, dar numai o persoană care nu își imaginează ce este un filtru de osmoză inversă poate spune acest lucru. Un cartuș cu cărbune activ este întotdeauna instalat în unitatea de pre-tratare a apei și, dacă este înlocuit în timp util, clorul nu va ajunge la membrană.

Mitul 4: Trebuie să folosești neapărat un recipient de stocare a apei.

Deoarece viteza de curățare este mică, rezervorul de stocare trebuie instalat. Însă pe piață demult există modele compacte, unde containerul este instalat direct în carcasa filtrului și un astfel de filtru ocupă puțin spațiu. Recent, a apărut tehnologia filtrelor cu flux direct bazate pe osmoza inversă, în care sunt instalate membrane mai eficiente, respectiv, acestea nu au nevoie de rezervor. Acum, poți folosi un filtru de apă pentru robinet fără ca acesta să-ți fure din spațiul folosit pentru gătit.

Mitul 5: O cantitate prea mare de apă este evacuată prin sistemul de canalizare.

Este adevărat. În timpul funcționării normale a filtrului, de la 75% la 80% din apă intră în canalizare. Cu alte cuvinte, pentru producerea unei părți de apă curată este nevoie de patru părți de apă murdară. Cu toate acestea, să calculăm: în medie, 1 persoană folosește 2-3 litri de apă curată pe zi. O familie de 4 persoane va consuma 12 litri pe zi. Este nevoie de doar 60 de litri pentru a produce această cantitate de apă pură. Astfel, vei cheltui 1800 de litri pe lună. Acum uită-te la factura de utilități și vezi cât te costă un metru cub de apă. Cu siguranță vei observa că te costă mult mai ieftin decât un litru de apă îmbuteliată. Deci: pentru mai puțini bani, aprovizionezi întreaga familie pentru o lună întreagă cu apă cu adevărat curată.

Apropo, majoritatea mărcilor de apă îmbuteliată sunt produse folosind tehnologia de osmoză inversă. Adică apa este mai întâi purificată de orice, apoi mineralizată artificial. Nu știai? Ei bine, acum o știi ce fel de apă să consumi.

Și dacă te-am convins că filtrele cu osmoză inversă sunt exact ceea de ce ai nevoie, echipa KBK Store este aici să te ajute în alegerea unei astfel de instalații pentru bucătăria ta. Sună acum +40 770 842 072 și haide să vedem împreună ce ți se potrivește cel mai bine.