Vara a trecut, vacanta a ramas in urma, inceperea noul an scolar a adus schimbari atat pentru parinti, cat si pentru elevi. Daca in timpul vacantii copilul nu avea prea multe obligatii, daca se putea trezi atunci cand dorea, se putea juca mai mult timp alaturi de prieteni, avea mai mult timp de joaca si avea permisiunea de a se culca mai tarziu. Acum ca a inceput scoala are din nou obligatii: are teme si trebuie sa stea cateva ore in fiecare zi sa inveţe, sa citeasca, sa scrie, si mai ales sa fie la inaltimea asteptarilor pe care le au de la el atat parintii cat si profesorii.
In randurile de mai jos, am facut o lista cu 8 sfaturi utile care va pot ajuta sa va acomodati mai bine cu scoala.
1. Inca dinainte de a incepe scoala trebuie sa incepem sa pregatim copilul cu noul program de odihna, treptat il trimitem la culcare din ce în ce mai devreme si il trezim dimineata un pic mai devreme. La fiecare patru zile, seara reducem cate o jumătate programul de joacă sau de uitat la TV, jucat pe computer, si astfel ii reobisnuit sa fie in pat la ora 9 si nu la 11 cum era in vacanta.
2. Trezitul dimineata este o alta necesitate, daca il culcam devreme ii putem mai usor scurta leneveala de dimineata
3. Daca in vacanta se putea trezi usor si lua micul dejun pe la ora 10-11 acum trebuie sa il luam un pic mai devreme.
4. Temele de vacanta le-a terminat, dar poate ca este cazul sa faca o recapitulare a materiei de anul trecut. In fiecare zi luam unul din manualele din anul anterior recitim si revizuim cele invatate. E bine sa il urmarim sa vedem ce isi aminteste si ce nu, si unde nu se descurca sa il ajutam.
5. Sa facem planuri pentru anul şcolar care urmează, sa ne trasam obiective, copilul trebuie motivat, trebuie sa acordam importanta cuvenita sentimentelor acestuia si sa facem si un plan de recompensare a reusitelor. Discuta mereu cu copilul si afla ce ii place si ce nu, e bine sa isi stabileasca singur obiectivele daca o facem noi nu va avea aceeasi tragere de inima sa le indeplineasca. Daca avem de la el asteptari prea mari, punem o povara grea pe umerii lui si se va simti presat iar stresul va putea pune stapanire.
6. Cumparam carti si rechizite impreuna, astfel se simte si el mai implicat, se simte mai apropiat de scoala. Dar atentie la buget, stabiliti de acasa bugetul si lista de cumparaturi, asa putem evita supararile si cheltuielile inutile.
7. Atenţie! De multe ori parintii sunt mai stresati de inceperea anului scolari decat elevii, si este normal, ei nu au atatea temeri fata de viitor precum avem noi. Ar fi bine sa fim atenti si sa nu ii stresam cu propriile noastre temeri si frustrari! Si noi si coopiii putem traversa mai usor si mai relaxati inceperea scolii daca zilnic luam suplimente, de exemplu 1-2 capsule de Rhodiolin pot face minuni, Rhodiola Rosea este recunoscuta pentru felul in care ajuta organismul sa se adapteze la schimbari si sa faca fata la stres!
8. Specialistii de la www.supli.ro ne recomanda sa avem grija si de organismul copiilor nostri si sa il pregatim si pe acesta pentru scoala Omega 3 si Super Soya Lecithin sunt necesare pentru o activitate intelectuala mai intensa, le ofera o memorie mai buna, vitamina C are atat de multe efecte pozitive incat este greu sa le enumeri, probioticele ii ajuta sa aiba o digestie mai buna si le intareste sistemul imunitar.