Afla DE CE vata minerala este cea mai buna in izolatie!

vata minerala vata minerala

In ce consta acest material izolant?

Vata minerala sau vata de sticla este actualmente cel mai utilizat produs in izolatie, fiind apreciat la nivel mondial pentru calitatile sale extraordinare. Este un material ce realizeaza o dubla izolare: acustica si termica si permite economisirea unor sume importante de-a lungul utilizarii. Vata minerala este un material poros, ce are in componenta substante ce ajuta la inhibarea transferului termic. Acest lucru se traduce pentru utilizatori intr-o calitate mult mai mare a vietii si o protectie sporita a constructiilor de locuit.
vata minerala

Vata minerala VS vata bazaltica

De obicei, aceste doua sunt luate mereu in comparatie. Motivul principal este faptul ca, ambele prezinta performante ridicate in cee ace priveste izolarea termica si fonica si de asemenea, in protectia impotriva incendiilot, datorita calitatilor care le fac sa asigur un climat interior placut sanatos.
Atat vata minerala cat si cea bazaltica, prezinte propriile beneficicii caractersitice, in functie de utilizarea acestora in orice proiect.
O diferenta care se intalneste la acest material izolant de aici https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/vata-minerala, care datorita structurilor speciale, ating valori imbunatatite ale eficientei si confortului. De asemenea, vata minerala este unul dintre cele mai ecologice materiale termoizolante datorita faptului ca are la baza roca vulcanica, dar si pentru ca produsul nu arde si in acest mod, nu va emite gaze toxice in caz de va porni un incendiu.

Pasii care trebuie urmati pentru a izolva o mansarda cu vata minerala

  1. Trebuie verificat daca exista o folie hidroizolatoare sub acoperis. Aceasta are rolul de a nu permite apei din mediul exterior sa patrunda interior. In cazul in care nu exista, aceasta trebuie cumparata si montata. Montajul acesteia se face deasupra capriorilor;
  2. Se trece la taierea materialului izolator. Astfel, vata minerala trebuie taiata astfel incat sa ramane o „marja de eroare”, adica sa se taie cu 2-3cm mai mult decat masuratoarea pentru a fi sigur ca va umple tot spratiul dintre capriori;
  3. Trebuie montat stratul termoizolant mentionat mai sus. Pentru montarea lui, trebuie sa existe niste grinzi mai mic care vor fi montate perpendicular pe capriorii intre care va fi instalata vata minerala;
  4. Dupa ce s-a montat materialul izolator, in ultimul pas va trebui montata si o membrana impotriva vaporilor care trebuie sa acopere intreaga suprafata izolata. Imbinarile acestei membrane vor fi lipite etans utilizat banda SDA.

Astfel, in 4 pasi destul de simpli se poate realiza izolarea unei mansarde. Dupa ce acest lucru a fost realizat, mansarda in cauza poate fi utilizata si amenajata ca in orice alt interior, deoarece nu mai exista deloc pericolul formarii condesului, aparitia igrasiei sau imposibilitatea de a fi locuita pe perioada iernii si a verii, din cauza temperaturilor ridicate.

Informații de contact

Nume Companie

Mesteru Manole

Persoana de contact

Mesteru Manole

Telefon

0752600608

E-mail