Angajatorul are datoria de a asigura angajatiilor sai serviciul de medicina muncii. Indiferent de munca prestata, un angajat trebuie sa aiba mereu acces la servicii medicale. In cadrul medicinii muncii, angajatii pot avea acces la mai multe controale de rutina in mod gratuit si de asemenea au acces si la alte servicii oferite cu un pret redus.
Medicina muncii de la origini pana in prezent
Initial, aceasta era cunoscuta sub numele de medicina industriala si activa strict in demersurile medicale de tipul mineritului, construirea automobilelor prelucrarea lemnului si alte activitati cu risc ridicat de accidentare.
In urma celui de-Al Doilea Război Mondial, cabinetele de medicina muncii au inceput sa-si extinda activitatea in domenii ce nu mai puteau fi numite industriale, de tipul sectoarelor bancare, comerciale, administrative si multe altele. Astfel, a aparut termenul cunoscut astazi drept medicina muncii ocupațională care acopera o raza extrem de extinsa de activitati profesionale.
Cu ce va pot ajuta medicii pentru medicina muncii?
Rolul acestora, de regula, este sa tina sub control starea de sanatatea a oricarui angajat. Ceea ce inseamna ca daca vreunul dintre angajati sufera de anumite probleme de sanatate, medicul respectiv il va prelua si va supraveghea evolutia starii sale de sanatate a angajatului pana acesta isi va reveni complet.
De altfel, un medic de la medicina muncii se mai ocupa fie de planificarea monitorizarii biologice cand vine vorba de expunerea profesionala, fie de controalele perioadice obligatorii ale fiecarui angajat al companiei.
Pentru a beneficia si dumneavoastra de serviciul de medicina a muncii la cele mai potrivite preturi, in functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie, apelati cu incredere la serviciile Clinicii Medicale Romgermed din Bucuresti, intrucat au o gama foarte larga de servicii din domeniul medicina muncii in Bucuresti.
De altfel, daca aveti nevoie de o fisa medicala pentru analizele de angajare ce servesc la, Clinica Romgermed veti putea obtine din partea medicilor specialisti orice fel de serviciu medical care va este necesar la locul de munca.
Ce beneficii are un angajator care pune la dispozitie acest serviciu pentru angajatii sai?
In mod normal orice angajator ar trebui sa puna la dispozitia angajatiilor sai serviciul de medicina muncii. Acest serviciu are avantaje atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Beneficiile angajatului au fost aduse in discutie in randurile de mai sus. Dar care sunt avantajele angajatorului?
- In primul rand vor fi evaluate riscurile de imbolnavire ale angajatiilor.
- Si in al doilea rand, se vor respecta prevederile legislatiei in domeniu. Acest lucru ar trebui sa fie de o importanta majora pentru orice angajator.