Aripioare marinate, pentru gusturile toate

Cea mai buna mancare ramane tot cea in care ai pus si un strop de suflet. Sau, cel putin asa declara Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, a carui pasiune pentru gatit l-a facut faimos in toata tara. Acum e timpul sa iti impartaseasca cateva dintre secretele lui.  

Si, pentru ca vara e cel mai bun sezon de bucatarit in aer liber, Chef Liviu Balint vrea sa te ajute sa atingi maretia gratarelor bine facute. Asadar, citeste mai jos despre cum poti incinge atmosfera (si gratarul) in doar doi pasi si trei...ingrediente. Plus unul secret.

Daca vrei sa-i multumesti si pe cei pofticiosi dar si pe cei atenti la silueta, trebuie sa alegi negresit puiul ca vedeta a zilelor cu rost de gratar. Carnea de pui are un aport caloric relativ mic si, preparata pe gratar in mod corespunzator, poate fi cea mai buna alegere deoarece nu e grasa dar este satioasa.  

Chef Liviu Balint iti recomanda sa marinezi aripioarele de pui cu Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. In felul acesta vei pastra carnea frageda si suculenta, fara sa o arzi sau fara sa capete gustul acela usor amarui, datorat excesului de condimente perpelite. Pentru 500 grame de aripioare iti ajunge un singur plic de Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Torni sosul de marinada peste aripioarele de pui si le lasi aproximativ 30 minute sa se odihneasca impreuna. Tocmai bine ca-ti ramane timp sa prepari celelalte ingrediente.  

Ca si garnitura pentru acest preparat, Chef Liviu Balint iti recomanda ardeiul rosu gras si cartofii noi. De ardeiul gras scapi rapid, il asezi pe gratar si-l perpelesti pe toate partile, nici prea mult, nici prea putin, cat sa poti sa-l decojesti ulterior. Iar cartofii se taie in felii subtiri si se aseaza pe gratar. Isi ating apogeul gustului abia dupa ce devin niste chipsuri crocante.

Dar, pana sa faci plating-ul, hai sa revenim la ingredientul secret, Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Daca a trecut o jumatate de ora, marinada a avut timp berechet sa patrunda in aripioare si sa le fragezeasca. Sunt bune de pus pe gratar si nici nu mai au nevoie de prea mult timp pe jarul incins - datorita marinadei carnea se va gati mai repede iar gustul va fi unul unic, bine evidentiat de mixul savuros de condimente.

Uite-asa ai invatat si azi despre cum poti transforma o zi cu prietenii intr-un adevarat festin de vara. Pentru ca nimic nu se compara cu o masa savuroasa in care aromele danseaza in farfurie iar cei dragi iti zambesc multumiti.

https://www.facebook.com/VegetaRomania/videos/1106869966056636