COMUNICAT DE PRESĂ
Data: 09.10.2024
ASOCIAȚIA DEZVOLTARE.RO
anunță demararea proiectului
" Dezvoltare, formare pentru angajați"
Asociatia Dezvoltare.RO în calitate de Lider parteneriat, Universitatea din Craiova, în calitate de Partener 1, Universitatea Româno-Americană în calitate de Partener 2, au semnat Contractul de finanțare nerambursabilă cod proiect 308872, pentru proiectul " Dezvoltare, formare pentru angajați ", Proiect co-finanţat din Fondul social european Plus, Program Educație și Ocupare. Perioada de implementare a proiectului este de 30 luni, începând cu data de 01.10.2024 până la 31.03.2027
Obiectivul general al proiectului este creșterea impactului educației și formării incluzive în eficientizarea răspunsului la cerințele pieței muncii, prin măsuri integrate de informare, consiliere și formare, generând creșterea competențelor angajaților din regiunile mai puțin dezvoltate ale României.
Obiective specifice ale proiectului
•OS1.Creșterea gradului de informare a min. 900 de persoane, angajați cu contract individual de muncă, la o entitate juridică cu sediu/punct de lucru în regiunile mai puțin dezvoltate, precum și a minimum 350 angajatori, printr-o campanie privind conștientizarea angajaților și angajatorilor privind importanța participării la FPC
•OS.2 Îmbunătațirea competențelor a minimum 603 membri GT, prin consilierea profesională și prin furnizarea de cursuri de formare și calificare profesionale pentru întregul GT.
•OS3. Elaborarea unui instrument statistic de investigare a pieței muncii și de corelare a competențelor forței de muncă din regiunile de implementare cu nevoile angajatorilor și diseminarea acestuia factorilor publici și privați relevanți, în cadrul unei activități inovatoare social.
Valoarea totală a proiectului este de 4,961,416.89 lei, din care 4,194,359.76 lei FSE, 710,947.13 BS și 56,110.00 lei cofinanțare beneficiar.
Grupul Țintă al proiectului va fi constituit din următoarele categorii: GT în cadrul proiectului este format din 603 persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: nu au domiciliul/reședința în regiunea București Ilfov; sunt angajați cu contract individual de muncă, la o entitate juridică cu sediu/punct de lucru în afara regiunii București Ilfov; au împlinit 18 ani; au vârsta sub 65 de ani, au absolvit cel puțin liceul sau o școală profesională. Dintre acestia, 60 ocupa poziții de management și 50% sunt femei.
Oportunitățile oferite grupului țintă sunt:
• Campanie online pe Google, Facebook, Linkedin, țintind publicul potențial interesat de activitățile proiectului
• Consilierea profesională a angajaților pentru încurajarea participării la programele de FPC
• 603 persoane din grupul țintă beneficiază de servicii de consiliere profesională
• Participarea la următoarele programe de formare: Curs Comunicare și negociere; Pregătire Profesională Continuă în asigurări; Competențe antreprenoriale, financiare și juridice; Curs Marketing digital; Curs Leadership și comunicare; Competențe digitale avansate; Curs Lucrator in comert.