Daca doriti sa petreceti un week-end in inima Muntilor Lotrului, unde linistea cu greu poate fi egalata, va asteptam duminica 25 august, ora 16:00, in zona Complex Vile - Lacul Vidra, sa descoperiti lacul si locurile din zona, cu un potential turistic natural complex, cu un farmec aparte, incarcate de basme si legende pe care batranii satelor le pastreaza in memorie si sunt totdeauna pregatiti sa le impartaseasca cu vizitatorii curiosi.
„Ziua Lacului Vidra„ este un proiect finantat din fonduri europene care se va desfasura in aer liber, participarea fiind deschisa tuturor celor care doresc sa petreaca putin timp in mijlocul naturii si are ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea la nivel national a turismului intern prin promovarea cu impact national a Lacului Vidra precum si valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.
Acesta reprezinta un eveniment autentic contemporan ce claseaza in primul plan prezentul, un prezent modern, sustinut de personaje la moda, concerte, artificii, flori, interactivitate pentru copii si adulti etc.
Lacul Vidra se afla in inima Muntilor Lotrului, la granita judetului Valcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara si Sibiu, mai precis in statiunea Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan ofera vizitatorului prilejul de a cunoaste una dintre cele mai frumoase zone montane ale tarii. Drumurile inguste prin mijlocul vegetatiei luxuriante creaza senzatia unei lumi de poveste.
Bogata in activitati culturale, majoritatea zonelor poarta amprenta specificului traditiei locale. Nu e zidire veche, ruina, movila de pamant, de care sa nu fie legat un cantec, o legenda, un nume de viteaz.
Turistii si amatorii de natura care doresc sa viziteze o destinatie pentru drumetie, refacere, odihna, aventura sau sport sunt asteptati intr-o zona care beneficiaza de atractii formidabile: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicarii alpinismului, pescuitului si vanatorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere.
Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.