Dulceata este una dintre placerile tuturor, naturala, usor de preparat, cu ingrediente proaspete si fara aditivi daunatori. Daca vrei sa iti umpli camara anul acesta trebuie sa stii si ce gemuri sunt sanatoase si care sunt beneficiile acestora. Aproape toate tipurile de gemuri contin multa vitamina C, ceea ce le face cel mai bun remediu in lupta impotriva racelilor, intarind sistemul imunitar. Majoritatea fructelor din care se face gemul sunt renumite pentru cantitati mari de beta-caroten, vitamina C, vitaminele B1, B2, E și PP, o sursa foarte buna care se pastreaza aproape 100% dupa procesul de fierbere.
Gustul si beneficiile utile din gemuri sunt determinate de fructele de padure și fructele care il alcatuiesc. De exemplu, gemul de coacaze negre este bogat in vitamina C, potasiu, fier si multe alte substanțe utile. Dar gemul de capsuni este bogat in antioxidanti care pot opri dezvoltarea cancerului. Gemul de zmeura este bogat in calciu, fier, potasiu, fibre. Beneficiile gemului de afine contin o cantitate mare de fier, mangan, vitamine B, acizi organici, precum si atocianine.
Tu iti pregatesti singura dulceata sau preferi sa o iei de la Duro? Incerca gemurile pentru patiserie, umplutura, fillingul termostabil si restul produselor noastre si bucura-te de beneficiile acestora.