Asociatia Medisprof demareaza o ampla campanie sociala de strangere de fonduri pentru bolnavii de cancer, cu prilejul participarii la Targul de Servicii Medicale si Ingrijire Corporala ce va avea loc in perioada 18-20 octombrie la Cluj-Napoca. Scopul campaniei este de a asigura pacientilor oncologici 100 de camere implantabile pentru administrarea chimioterapiei si usurarea tratamentului.
Administrarea citostaticelor, dincolo de efectele secundare binecunoscute pe care le produce, afecteaza atat sistemul venos periferic, cat si pielea sau tesutul muscular al pacientilor, mai ales in cazul punctionarilor repetate. Toate aceste efecte pot fi prevenite cu ajutorul camerelor implantabile, sisteme de tip Port-a-Cath (PAC), ce se monteaza printr-o interventie simpla sub piele si permit un acces venos sigur si facil in administrarea citostaticelor. „Bolnavii de cancer sunt supusi unor numeroase investigatii si tratamente ce necesita injectari frecvente, riscul de infectie este crescut, iar organsimul lor slabit suporta cu greu aceste proceduri. Tocmai de aceea ne-am propus sa dam o mana de ajutor si sa oferim pacientilor oncologici aceste camere implantabile care le vor usura tratamentul, avand multiple beneficii: reduc efectul toxic al chimioterapicelor, diminueaza riscul de infectie sau tromboza venoasa si permit distributia imediata a medicamentelor in sistemul venos central” afirma dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog.
Sub sloganul „Donează pentru o cauză”, campania se va desfasura pe o perioada de 3 luni de zile, timp in care Asociatia Medisprof isi propune sa desfasoare diverse actiuni prin care sa stranga fondurile necesare pentru a oferi bolnavilor de cancer 100 de camere implantabile. „Cu prilejul participarii la targul medical ce va avea loc in acest weekend in incinta Polus Center din Cluj-Napoca, invitam pe toata lumea la standul nostru expozitional, unde vor gasi urnele special amenajate in care pot face donatii pentru ajutorarea pacientilor diagnosticati cu cancer. Donatiile de cel putin 5 lei vor fi rasplatite cu insigna oficiala a campaniei, simbol al luptei impotriva acestei boli si a redarii sperantei” adauga dr. Carolina Udrea, membru al comitetului director in Asociatia Medisprof.
Oferirea celor 100 de camere implantabile reprezinta doar inceputul unui proiect mult mai cuprinzator marca Asociatia Medisprof. In viitor se doreste sa se ofere constant sprijin financiar si medical pacientilor diagnosticati cu cancer: acces la tratmente si terapii de ultima ora, asigurarea sau decontarea transportului pentru pacientii veniti din afara orasului Cluj-Napoca, precum si alte facilitati.
Asociatia Medisprof a fost infiintata in anul 2011 in Cluj Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltarii fiind: sprijinirea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania, promovarea si sustinerea unor politici de depistare precoce a cancerului si de reducere a factorilor de risc la care este expusa populatia, dar si sustinerea unor activitati educative profesionale la nivelul cadrelor medicale specializate.