Fermierii care isi doresc sa se axeze pe cresterea a cele mai cunoscute rase de porci din lume trebuie sa se documenteze foarte bine inainte de a incepe sa faca investitii in masa. In randurile de mai jos, antreprenorii pot descoperi detalii esentiale, pe care trebuie sa le aiba in vedere, astfel incat sa aiba cel putin un minimum de cunostinte! Important de mentionat este ca animalele au nevoi diferite, in functie de rasa din care fac parte, dar si in functie de zona din care provin.
Pietrain
Porcii Pietrain provin din Belgia si sunt cunoscuti ca facand parte dintr-o rasa excelenta de porci de carne. Este vorba despre o rasa care a fost obtinuta in timp prin incrucisarea succesiva a raselor Berkshire si Tamwork cu rasele frantuzesti. Femrierii trebuie sa stie ca porcii sunt de talie mijlocie, au picioarele mult mai scurte, in comparatie cu alte tipuri de animale, iar corpul lor este cilindric si foarte bine dezvoltat. In general, pielea porcilor din aceasta categorie este una alba cu pete negre, mai ales in zona flancurilor si a crupelor. Atunci cand ajung la varsta de 7-8 luni, porcii pot atinge chiar si o greutate de 80-90 de kilograme, avand un spor mediu de circa 700 de grame.
Landrace, una dintre cele mai cunoscute rase de porci din lume
Landrace se numara, de asemenea pe lista cu cele mai cunoscute rase de porci din lume. Este vorba despre animale care ofera fermierilor posibilitatea de a obtine o productie de carne excelenta pe termen lung. Este vorba despre o rasa originara din Danemarca, ce a fost obtinuta tot din imbinarea a mai multe rase: Marele Alb, Berk si Albul Mijlociu. Porcii sunt considerati a fi de talie mare, au capul lung, dar mic, iar spatele lor este lung, drept si musculos.
Hampshire
O alta rasa excelenta spre care ar putea sa se indrepte fermierii este Hampshire. Este vorba despre porci originari din America, care fac parte dintr-o rasa relativ noua, dar care este foarte apreciata pentru calitatea carnii si a stratului subtire de slanina. Animalele sunt de talie medie, fiind extrem de usor de recunoscuti datorita faptului ca au corpul colorat in alb si negru, capul mare, gatul alungit si urechile mici. Porcii pot atinge o greutate de circa 92 de kilograme in doar 6 luni de zile, ceea ce inseamna ca indivizii care ii cresc isi pot asigura un rulaj de productie constant.
Duroc
Rasa Duroc se afla si ea pe lista de interes a fermierilor care vor sa creasca porci pentru a comercializa produsele obtinute din carnea acestora. Este vorba despre o rasa originara din Statele Unite ale Americii, care se face remarcata prin calitate, dar si prin rapiditatea cu care se dezvolta. Porcii au trunchiul cilindric, o linie inferioara scurta, iar spinarea, crupa si salele sunt lungi si bine imbracate in musculatura. Atunci cand ajung la maturitate, animalele pot cantari si pana la 250 de kilograme.
Toate rasele mentionate anterior sunt simplu de crescut in fermele mici, medii si mari, atata vreme cat indivizii tin cont de necesitatile animalelor!