Caramida este una dintre cele mai vechi materiale de constructie si a fost folosita de oameni moderni la scurt timp dupa ce focul a fost descoperit. Ingredientele necesare pentru a face acest material traditional caramida sunt argila, nisip, apa si foc. Aceste elemente sunt abundente si complet de origine naturala.
Caracteristicile sale si faptul ca este usor de fabricat au impins aceste caramizi si placi deasupra materialelor de zidarie, iar caramizile si placile au ocupat acest loc de mii de ani. Datorita costurilor sale reduse si manipularii si transportului usor, caramizile sunt utilizate in cantitati mari chiar si in zone cu piatra abundenta.
Avantaje ale constructiilor din caramidaAvantajul zidurilor de caramida este o conductivitate termica scazuta, care se traduce intr-un schimb termic lent. Aceasta inseamna ca este dificil sa disipuiti caldura interna in timpul iernii si este dificil sa patrundem frigul in timpul iernii. Geometria golurilor interne, numarul si grosimea caramizilor vor creste performanta termica a peretelui.
DurabilitateSperanta medie de viata a unei case de caramida este de 50-100 de ani. Dupa aceasta perioada, producatorul nu va mai putea garanta securitatea structurii. De fapt, unele structuri de caramida au sute sau chiar mii de ani si inca reusesc sa-si mentina puterea. Rezistenta mecanica ridicata si rezistenta la apa sunt alte avantaje demne de mentionat.
Peretii de caramida rezistenta la incendiu au o rezistenta speciala de incendiu, care poate face fata cu usurinta temperaturilor de 900-1000 grade Celsius fara a compromite integritatea si rezistenta la foc.
Ce trebuie sa mai cunoastem?In plus, fara tratament special, casa de caramida este imuna insecte si rozatoare. In plus, aceste caramizi rezista mult timp in medii umede.
In comparatie cu betonul, un perete are o conductivitate electrica relativ scazuta. In plus, acest material este bine izolat intern.
Avand in vedere longevitatea vietii, este important sa stiti ca acest material poate fi reutilizat, deci este un material reciclabil.