V-ati vazut si v-ati placut. Dar ce urmeaza dupa aceasta? Cum sa faci ca pasiunea de la inceput sa nu se stinga si sa invinga timpul si schimbarile care se produc in viata
Iata cateva reguli de bun simt, care va vor fi de folos
Un "nu" hotarat rutinei
"Tu in partea stanga a patului, eu in dreapta."
Si obisnuinta care vine intr-un cuplu poate fi o placere; si este chiar foarte bine. Insa pe toti ne incearca cateodata plictiseala: nu o lasati sa se instaleze, ci reactionati! "Creati cadrul" pentru ceva neprevazut, faceti-i partenerului o surpriza: un mic cadou "asa am simtit eu", o seara in doi mai deosebita, weekend la Budapesta sau la malul marii . Presarati-va noptile cu mici jocuri senzuale (mangaieri, saruturi, atingeri usoare, gemete de placere, masaje sexuale...) si, mai ales, incercati ceva nou, deosebit, ce nu ati mai facut niciodata impreuna.
Dezvoltati reciprocitatea
Pentru a va numi un cuplu reusit, fiecare trebuie sa se straduiasca pentru binele celuilalt, pentru fericirea lui, pentru implinirea lui. Aceasta trebuie sa se intample insa fara sacrificarea propriilor dorinte, ci prin discutii, prin luarea deciziilor importante de comun acord: schimbarea locului de munca, venirea pe lume a unui copil... Trebuie evitate raporturile de forta si cautata o repartizare echilibrata a rolurilor, bazata pe sentimentele de respect, de stima, de incredere si de tandrete.
Certati-va cu folos...
Nu evitati crizele, ci "jucati cu cartile pe masa". Daca ocoliti cearta, ea va mocni, dar in nici un caz nu va veti rezolva problemele. O cearta "sanatoasa" te face sa te descarci, sa scapi de nervi, de frustrari, de sentimentul ca esti nedreptatita. Iar daca te certi, incearca sa nu-I acuzi, sa nu-I culpabilizezi pe celalalt. Este o arta ca dupa cearta sa poti sterge totul cu buretele si sa o iei de la inceput, fara ranchiuna si, bineinteles, cu problemele rezolvate.
Nu dati voie neintelegerilor, sa patrunda intre voi: comunicati! Adesea, luati cu problemele de serviciu, viata de familie, obligatiile sociale, uitam usor de noi. Faceti tot posibilul ca programul prea incarcat pe care il aveti, stressul sau supararile sa nu va afecteze relatia si gasiti putin timp ca sa fiti alaturi si la bine si la greu. Evitati neintelegerile: aplanati-le cat mai repede, ascultandu-I pe celalalt si discutand...
Pastrati-va libertatea
Aveti gusturi comune? Este extraordinar. Puteti sa va bucurati impreuna de ascensiuni pe Himalaya sau de coborari in Bucegi. Insa preocuparile comune nu trebuie sa va impiedice sa aveti fiecare alte activitati pe cont propriu. Este chiar un lucru foarte important pentru a ramane permanent interesat de celalalt, pentru a va pastra intreaga pasiune si a nu va simti sufocati. Si apoi ce placuta este revederea dupa o mica absenta.
Construiti ceva impreuna
Viata unui cuplu reusit consta atat din distractiile comune, cat mai ales din dorinta de a face, de a construi ceva impreuna, de a lucra la un plan comun. Acesta poate consta in renovarea unei case, intemeierea unei familii, crearea unei asociatii, organizarea unei calatorii, infiintarea unei societati...asta fiind zise, impartasiti-va dorintele, alegerile si treceti la actiune!