A sosit si acest moment: alegerea unui patut copii! Stiati ca: reprezinta una dintre achizitiile cele mai importante, pe care parintii le fac pentru bebelusii lor? De ce, va veti intreba…Intrucat, in acest patut copii, bebelusii isi vor petrece foarte mult timp, mai ales in primele luni de viata. Pentru ca noi am trecut deja de acea perioada, va oferim cateva sfaturi utile, despre fiecare patut!
Top 3 modele de patut copii – cele mai cautate
Inainte de a porni in cautarea patutului ideal pentru bebelusul vostru, hotarati-va ce fel de patut vreti sa achizitionati. Pe piata exista extrem de multe modele, insa e bine sa stiti de la inceput ce va doriti. Iata care sunt tipurile de patut dintre care puteti alege, precum si recomandarile noastre pentru cateva dintre ele.
Patutul clasic, din lemn - este genul de patut pe care toata lumea il stie, cu pereti laterali detasabili sau nu, confectionati din zabrele de lemn, cu sertar sau nu. Unele patuturi sunt fixe, altele sunt concepute sub forma unui leagan. La fel, nivelul pentru saltea poate sa fie sau nu reglabil.
Patutul pliabil - de obicei, patuturile pliabile sunt dintr-un schelet metalic, cu husa din material textil. Au diverse optiuni, in functie de modelul ales si sunt ideale pentru calatorii intrucat pot fi depozitate usor, ocupand putin spatiu. In plus, majoritatea se pot transforma in tarc de joaca, prin indepartarea cosului suport de dormit.
Cele mai multe au si masuta pentru infasat, insa un detaliu important de care ar trebui sa tineti seama atunci cand il cumparati este sa aiba si fermoar pentru indepartarea macar a uneia dintre partile laterale.
Patutul transformabil - de obicei, patuturile sunt recomandate pana la varsta de 3 ani. Exista insa si patuturi care se pot transforma, astfel incat copilul sa poata dormi in ele si dupa aceasta varsta, uneori pana la adolescenta. Sunt mai scumpe, insa daca faceti un calcul estimativ, s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca este mai convenabil sa cumparati un astfel de patut, mai ales daca este unul solid. Psihologii nu recomanda totusi acest gen de mobilier, sustinand ca la un moment dat copilul trebuie sa faca tranzitia spre o alta etapa inclusiv prin mutarea din patut, intr-un pat mai mare. Prin urmare, simpla transformare a patutului, prin indepartarea peretilor laterali ar incetini acest proces de maturizare. Decizia va apartine insa...
Pe www.magazinepentrucopii.ro gasiti toate aceste tipuri de patuturi, iar daca sunteti indecisi, consultantii nostri va asteapta cu intrebari.