Recent INSOFT Development & Consulting a aderat la United Nations Global Compact – initiativa internationala ce promoveaza alinierea operatiunilor si strategiilor organizatiilor, la principii solide de etica, anticoruptie, protectia muncii, a drepturilor omului si a mediului inconjurator.
INSOFT sustine dezvoltarea sustenabila si responsabilitatea sociala corporativa, demonstrand inca o data, ca este una dintre cele dinamice companii de IT din Romania, mereu preocupata de inovatie si de alinierea la standardele internationale de buna conduita in afaceri.
United Nations Global Compact este cea mai importanta initiativa internationala, bazata pe participarea voluntara a organizatiilor care impartasesc aceleasi convingeri etice si de responsabilitate sociala corporativa. United Nations Global Compact include peste 6.000 de organizatii participante din 135 de tari si 2.300 de participanti, persoane fizice. Prin aportul activ al fiecarui participant, organizatia si-a propus sa contribuie la promovarea unei economii globale incluzive si sustenabile.
Aderarea la UN Global Compact implica angajamentul asumat pe termen lung, fata de implementarea si promovarea unor principii universale care vizeaza drepturile omului, protectia muncii si a mediului inconjurator, sfera anticoruptiei si a comportamentului etic in mediul de afaceri.
„Conceptul responsabilitatii sociale corporative a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimii ani si a devenit un element esential al oricarei strategii sustenabile de afaceri. Pentru noi, comportamentul etic, atat in mediul profesional cat si la nivel personal, reprezinta o prioritate. Prin aderarea la United Global Compact vrem sa oferim clientilor si partenerilor nostri o garantie in plus a profesionalismului care ne caracterizeaza si care se reflecta in produsele si serviciile pe care le punem la dispozitia lor”, a declarat Cristian Aciubotaritei, CEO INSOFT Development & Consulting.
INSOFT este una dintre cele mai importante companii IT din Romania, cu un ritm de extindere accelerat, avand in desfasurare proiecte si initiative ce au la baza utilizarea eficienta a resurselor interne si externe. Prin acest angajament, compania INSOFT isi manifesta implicarea activa in dezvoltarea de noi proiecte de responsabilitate sociala corporativa, fiind totodata dedicata mentinerii celor mai inalte standarde interne de etica si anticoruptie. In politica interna a companiei sunt incluse, cu titlu de prioritate, elemente cheie precum promovarea mecanismelor eficiente impotriva coruptiei, fraudei sau actelor neconforme cu normele morale. Toate acestea sunt intarite si reglementate in Codul Etic INSOFT, care intareste principiile morale si angajamentele organizatiei. Reglementarile Codului Etic au caracter obligatoriu pentru toate partile vizate (membrii conducerii, administratori, angajati, furnizori, parteneri etc.).
Prin aderarea la UN Global Compact, INSOFT isi va concentra toate eforturile pentru integrarea in strategia de dezvoltare a companiei si in operatiunile curente, a unor activitati responsabile bazate pe cele 10 principii cheie promovate de organizatie. De asemenea INSOFT va face toate demersurile necesare pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare stabilite de organizatia Natiunilor Unite -Millennium Development Goals.
Despre United Nations Global Compact
United Nations Global Compact este o initiativa strategica dedicata organizatiilor care vor sa isi alinieze actiunile si strategia la cele zece principii universale, care vizeaza drepturile omului, protectia muncii si a mediului inconjurator si anticoruptia. Astfel, companiile partenere devin motorul principal al globalizarii, ajutand ca progresul tehnologic si economic sa se produca in beneficiul societatilor din toata lumea.
Despre INSOFT Development & Consulting
INSOFT este unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme informatice complete din Romania. Compania ofera solutii IT avansate, la nivel national si international, in domeniile –guvernamental, educational, sanatate, situatii de urgenta, cercetare-inovare si pentru mediul de afaceri.
Compania s-a remarcat si prin castigarea finantarii celui mai mare Pol IT de competitivitate - CREVIS, proiect de cercetare-dezvoltare, care se bazeaza pe o investitie de 11 milioane de euro. In cadrul proiectului se va crea primul centru de excelenta din Europa pentru testarea si modelarea infrastructurilor critice, prin folosirea inovativa a realitatii virtuale.
INSOFT a primit numeroase recunoasteri internationale, compania fiind apreciata pentru inovatie, potential de crestere si strategia de afaceri de succes. Printre premiile obtinute recent putem mentiona: Locul I in cadrul categoriei „Rising Star” -Deloitte Technology FAST 50 Central Europe 2013, Best in Biz Awards 2014 EMEA, Red Herring Top 100 Europa, European IT & Software Excellence Awards 2014 etc.
Mai multe informatii sunt disponibile la: http://www.insoft-dc.ro/.