ASOCIATIA DE ARTE SI SPIRITUALITATE ZAN ART, in calitate de Promotor de Proiect, anunta finalizarea proiectului IMPACT - Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor, cod proiect PN2114, proiect finantat prin Programul Dezvoltare locală, reducerea sărăciei, creșterea incluziunii romilor, Granturi Norvegiene. Proiectul a fost implementat in parteneriat cu organizatiile norvegiane TERRAM PACIS si EUROPEAN WERGELAND CENTRE si fost derulat pe o perioada de 36 de luni, in intervalul 01.01.2021 - 31.12.2023
Institutii implicate:
- Centrul Scolar de Educatie Incluziva – CSEI Breaza, Judetul Prahova
- Școala Gimnazială Invatator "Dinu Nicolae" - Dumbrava, Judetul Prahova
- Scoala Gimnazială Jibert, Judetul Brasov
- Școala Gimnazială "Tudor Pamfile" - Țepu, Judetul Galati
- Liceul Tehnologic ‘’Victor Slavescu’’ Comuna Rucar, Judetul Arges
- Scoala Gimnazială Nae A. Ghica, Comuna Rucar, Judetul Arges
- Inspectoratul Scolar Judetean Arges
- Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – DGASPC Arges
- Centrul de zi pentru copii si tineri cu dizabilitati ‘’Sanse Egale’’, Comuna Domnesti, judetul Arges
- Scoala Gimnaziala Dragomiresti, Judetul Dambovita
- Liceul Tehnologic ‘’Radu Priscu’’, Comuna Dobromir, Judetul Constanta.
Obiectivul general al proiectului a vizat: Dezvoltarea și promovarea educației incluzive, echitabile, de calitate in România și a includerii sociale a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar și CES, prin intermediul artelor.
Principalele rezultate vizate si atinse in cadrul proiectului:
· 730 de copiii si tineri cu risc de abandon scolar si CES, dintre care 160 copii si tineri cu CES si 570 copii cu risc de abandon scolar, din 6 judete ale tarii, au participat la atelierele de arte (teatru, dans, film, arte plastice, fotografie) si de dezvoltare personala ale proiectului IMPACT
· Au fost sustinute 350 de ateliere de arte si 150 module de dezvoltare personala pentru copiii si tinerii din comunitatile proiectului din judetele: Prahova, Arges, Galati, Constanta, Brasov, Dambovita.
· 250 de parinti ai copiilor cu risc de abandon si CES au primit suport prin ateliere de grup de Consiliere si Dezvoltare Personala.
· 29 de cadre didactice, asistenti sociali, directori de scoli, persoal din domeniul educatiei si social, staff, au paticipat in perioada 20-24 Noiembrie 2023 la Schimbul de Experienta si Cursul de Formare in domeniul Educatiei Incluzive si Drepturile Omului, in Oslo, Norvegia, sustinut de catre organizatia norvegiana European Wergeland Center (EWC)
· 200 de cadre didactice, personal din educatie si din domeniul social au beneficiat de cursuri de formare on-line in domeniul Analizei nevoilor grupurilor tinta, Educatiei incluzive si de calitate, Drepturile Omului.
· Au fost realizate 12 expozitii de pictura si fotografie in comunitatile proiectului cu lucrarile beneficiarilor, expozitii care promoveaza incluziunea sociala prin intermediul artelor
· A fost realizata o Campanie de promovare a drepturilor omului si educatiei incluzive, prin intermediul artelor si filmului comunitar realizat cu participarea beneficiarilor, in judetele Arad, Cluj, Dolj, Iasi precum si in comunitatile proiectului.
Proiectul a beneficiat de un grant de aproximativ 600000 Euro, oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene in cadrul Programului Dezvoltare locala. Pentru informații oficiale despre Granturile SEE și/sau Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro, www.norwaygrants.ro si www.frds.ro.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.
Persoana de contact:
Zana Maria Barau,
Manager Proiect, Presedinte
Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART
Email: [email protected]; Tel: 0747492972