Concursul International ”Prime Dance Trophy”, 2018! Vezi Comisia de jurizare si unde are loc editia a II-a!

Concursul International ”Prime Dance Trophy”, 2018, Iasi Concursul International ”Prime Dance Trophy”, 2018

Sambata, 2 iunie 2018, are loc la Teatrul de copii si tineret ”Luceafarul” Iasi a doua editie a Concursului International ”Prime Dance Trophy”, 2018.

Comisia de jurizare este formata din profesori si specialisti din domeniu cu recunoastere nationala si internationala.

Invitatul de onoare si presedintele juriului Concursului International ”Prime Dance Trophy”, editia a II-a ce se va desfasura la Iasi in data de 2 Iunie 2018 la Teatrul pentru Copii si Tineret ”Luceafarul” din Iasi, va fi doamna Doctor Profesor Cristina Todi.

Reprezentanta marcanta a coregrafiei românesti in Europa si Asia, Cristina Todi a obtinut titlul de doctor in arta cu distinctia Summa Cum Laude. Este profesor cu gradul I la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, Lector univ. la Universitatea de Arte „George Enescu” si prof. asociat la Palatul Copiilor din Iasi. Director executiv pentru Republica Moldova si zona de nord-est a României in Federatia Nationala de Dans Clasic si Contemporan, initiator si coorganizator al Festivalului International al dansului si coregrafiei ”Arlechin”.

A semnat regia si coregrafia spectacolelor: Bolero, Carnaval Venetian I-II-III, Gala de Balet, Casanova, De la clasic la modern, In pasi de dans, Fie Dans, Periplu coregrafic, Ipostaze coregrafice etc., reprezentate cu succes in România, Italia si Japonia.

A creat coregrafia pentru spectacole de teatru: Hyeronimus, Printesa Repede-Repede, Playing Shakespeare, Pedagogul Absolut, L-am visat pe Mos Craciun etc. De-a lungul bogatei sale activitati cu o prezenta constanta la evenimentele si competitiile artistice de impact, obtine numeroase premii si distinctii, pentru cele peste 500 de momente coregrafice realizate.
Activitatea publicistica este concretizata in cursuri universitare („Originile dansului in spatiul european – Terpsichore –”), carti („Vademecum coregrafic in dezvoltarea limbajului plastic teatral”, „Dezvoltarea plasticitatii corporale a actorului prin studiul coregrafic”, „Pedagogia coregrafica in spatiul teatral”) si articole publicate (conferinte, simpozioane, workshop-uri si comunicate). Intreaga activitate de artist-balerin, regizor, coregraf si pedagog, prezenta sa in diverse societati artistice, jurii nationale si internationale, ii confirma prestigiul profesional.

Cornelia Tiganasu. Absolventa scolii de coregrafie din Bucuresti, cu un Master in Artele Spectacolului, Cornelia Tiganasu debuteaza ca balerina pe scena Operei din Iasi.

Continua activitatea de balerina in Europa, tari precum: Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Elvetia si Israel.

Incepe sa predea dansul clasic pentru prima data in Germania, la Duisburg si Stuttgart, dupa care merge in Italia la Mantova.Din 2007, este profesor la Colegiul de arta ”Octav Bancila”, Iasi, unde preda dans clasic si contemporan.

Stefan Neagu este profesor la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” din Iasi, Catedra Coregrafie, unde preda dansul romanesc, dans de caracter general si folclorul coregrafic romanesc. De asemenea, conduce Catedra de Coregrafie din cadrul Scolii Populare de arte «Titel Popovici» din Iasi.
A absolvit Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca cu specializarea “Artele spectacolului muzical – Pedagogie coregrafica”
Activitatea de coregraf al diferitelor formaţii şi ansambluri folclorice si participarea la peste 60 de concursuri şi festivaluri naţionale si internationale de folclor (Franta, Germania, Venezuela, Italia, Turcia, Portugalia, Grecia, Serbia, Macedonia, Rusia, Bulgaria, R. Moldova), i-au adus numeroase premii si diplome.
In cadrul catedrei de coregrafie de la Scoala Populara de Arte „Titel Popovici” din Iasi a lansat in anul 2017 cursul „Teorie si notare coregrafica”, un curs teoretic despre scrierea dansului.

Gheorghe Iftinca este unul dintre cei mai importanti balerini ai Operei Nationale Romane Iasi, cu o activitate de peste 45 de ani, fost profesor al Colegiului National de Arta ”Octav Bancila” Iasi sectia Coregrafie, cu o activitate exceptionala promovând una dintre cele mai bune clase de absolventi care actualmente sunt prim-solisti pe scenele din tara si strainatate.

In acest moment pe domnul Gheorghe Iftinca il putem admira in anumite roluri de compozitie pe scena Operei Nationale Romane din Iasi.

Evenimentul este initiat si organizat de catre domnul Marian Avadanei, profesor Colegiul National de Arte ”OctavBancila”, Iasi ( https://www.facebook.com/marian.avadanei.9) si doamna profesor Madalina Corduneanu, coregraf Prime Agency (https://www.facebook.com/corduneanu.madalina).

Parteneri principali ai festivalului: Federatia Nationala de Dans Clasic si Contemporan, Asociatia Culturala ”Arlechin” si Complexul de Spitale si Centre Medicale ”ARCADIA”.