Cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Fundația Romanian Business School vă invită la conferința “ Demnitate prin cultură și educație”, care va avea loc luni 11 decembrie, ora 17:00 , la Casa Eliad, Bd. Mircea Vodă nr. 5, sector 3.
Ne dorim să marcăm Ziua Internațională a Drepturilor Omului prin transmiterea unor mesaje publice din partea decidenților, a specialiștilor în educație, a artiștilor și scriitorilor, prin care să evidențiem importanța protejării demnității umane ca fundament al unui viitor durabil.
Într-un prezent plin de tensiuni și fenomene tulburătoare la nivel internațional, în care respectul vieții și al demnității umane este supus unor mari provocări, Fundația Romanian Business School lansează un mesaj public pentru toți cei implicați în educația copiilor și tinerilor, prin care punem în evidență potențialul educației prin cultură și artă în formarea unor generații pentru care recunoașterea și valorizarea identității și diversității culturale să devină o forță reală pentru legături durabile între oameni și popoare.
În program:
Mesaje ale unor personalități publice
Panel - “Educația cultural - artistică a GenZ și reziliența pentru viitor.” Participă experți în educație, scriitori, artiști plastici, reprezentanți ai unor instituții culturale și ai organizațiilor neguvernamentale.
Momente artistice : Ion Marinescu - Tzurlă- Folk pe versuri de poeți români clasici; Eleva Amalia Teodoru – Noël ; Muzică tradițională ucraineană - Uniunea Ucrainenilor din România- filiala București; Colinde românești interpretate de corul « Neamul românesc »
Invitații noștri vor aborda provocările globale la adresa demnității persoanei și transformările necesare în educație și cultură pentru promovarea valorii demnității umane ca reper în construirea unui viitor durabil pentru GenZ. Vom avea oportunitatea de a dezbate împreună responsabilitățile noastre pentru o poveste de succes a noilor generații.
Mulțumim celor care au răspuns invitației de a transmite un mesaj consistent, bazat pe relevanța experienței lor, despre responsabilitatea noastră, părinți, profesori, decidenți, artiști, scriitori, de a pregăti copiii, prin educație și actul de cultură, pentru un viitor în care receptivitatea la valori, la creația artistică, empatia și sensibilitatea la general uman să aducă în prim plan demnitatea ființei umane.
Cu siguranță, valoarea umană, profesională și artistică a invitaților îi va inspira și îi va motiva pe cei prezenți, în deciziile lor personale și publice!
Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei pentru educație, cercetare, tineret și sport și al Comisiei pentru cultură, culte, minorități – PNL S3
Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC
Scopul Fundației Romanian Business School (RBS) este pregătirea noilor generații de copii și părinți pentru integrarea cu succes a copiilor și tinerilor în societatea dinamică a secolului XXI, în acord cu standardele academice, profesionale și antreprenoriale internaționale.
De la începuturile ei, fundația a înființat și a susținut instituții de educație, proiecte și evenimente dedicate principalilor beneficiari și publicului larg și a creat o comunitate educațională, un model de referință într-un mediu care cere permanent interacțiune, parteneriat, feedback de la stakeholderi, adaptare, management creativ.
Proiectele caritabile și evenimentele deschise ne leagă puternic de comunitatea locală, ONG-uri și instituții publice, de comunități rurale din țară și de comunități ale românilor din afara granițelor.