In urma schimbarilor legislative aduse de noul Cod Fiscal, actualii si viitorii antreprenori isi pun intrebari precum : „Ce impozite va trebui sa platesc in 2016?”, „Merita sa continui cu PFA-ul actual?”, „Ar fi mai avantajos sa fac trecerea de la PFA la SRL?”, „Ce forma juridica sa aleg pentru viitoarea mea afacere – PFA sau SRL?”.
Merita sa continui cu PFA-ul actual? Sa renunt la PFA si sa optez pentru SRL?
Este greu sa raspunzi la aceste intrebari cu DA si NU, fara sa tii cont de mai multi factori: specificul afacerii, incasarile si profitul, intentiile si posibilitatile de dezvoltare ale afacerii.
Pentru a lua decizia cea mai potrivita pentru tine, realizeaza o prezentare cu activitatile desfasurate, incasarile, datoriile lunare, planurile de dezvoltare ale afacerii pe termen scurt si lung si prezinta-te cu aceasta la un expert contabil. Tinand cont de specificul afacerii tale si de noile modificari fiscale, vei putea lua cea mai buna decizie pentru tine si pentru afacerea ta.
Ce forma juridica sa aleg pentru viitoarea mea afacere– PFA sau SRL?
Fiecare forma juridica are avantajele si dezavantajele ei. Inainte de a alege o forma juridica este important sa creezi un plan de afaceri. Nu trebuie sa fie complex; poti nota, in linii mari, aspectele importante legate de afacerea ta. Astfel, vei sti mai multe despre investitia initiala necesara, numarul de angajati necesari, estimari incasari, plati catre furnizori, etc.
Conform noului Cod Fiscal, in 2016, un PFA va plati impozite de pana la trei ori mai mari decat pentru o microintreprindere.
Pe de alta parte, ca PFA poti beneficia de profit oricand. Ai prestat serviciul, ai emis factura si dispui de bani. Ca administrator de SRL, nu poti beneficia de profit oricand. Administratorul societatii poate scoate bani din firma prin salariu sau, la sfarsitul anului, prin incasarea dividentelor.
Ca PFA, nu beneficiezi de stagiul complet de cotizare la pensii si nici de concediu medical platit, dar ai costuri reduse pentru infiintare, radiere si pentru serviciile de contabilitate.
Apeleaza la serviciul nostru de consultanta!
Apeland la serviciile noastre de consultanta fiscala, vei reusi sa gasesti solutii si raspunsuri la problemele si nelamuririle tale legate de:
- Alegerea formei juridice potrivite;
- Infiintarea unui PFA;
- Radierea unui PFA;
- Trecerea de la PFA la SRL;
- Calculul impozitelor si taxelor;
- Declaratiile obligatorii, termenele acestora si amenzile corespunzatoare.
DESPRE NOI
Detinem o experienta de peste 12 ani in domeniul financiar-contabil. Prin profesionalism, experienta, seriozitate si responsabilitate incercam sa fim partenerul tau de incredere, cel care iti sta la dispozitie si iti acorda suport in tot ceea ce intreprinzi.
Propunem servicii de contabilitate pentru firme si asociatii (SRL, SRL-D, PFA, II, ONG, Asociatie de Proprietari), la cele mai inalte standarde de profesionalism. Echipa noastra iti poate oferi consultanta specializata cu privire la toate etapele proceselor de infiintare sau de desfiintare a unei firme.
Pe langa serviciile contabile, ne putem ocupa si de salarizare si resurse umane, certificare situatii financiare, consultanta fiscala, asistenta manageriala, raportari catre management.
Date de contact:
Site Web: http://www.expert-contabila.ro/
Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/firmacontabilitate.membraceccar/