Pandemia globală COVID-19 a afectat nu numai sănătatea fizică și securitatea financiară a multor persoane, ci și sănătatea lor mintală. În ceea ce privește angajații, depresia și anxietatea în rândul acestora au fost identificate ca trăsături definitorii ale vremurilor noastre, chiar înainte de izbucnirea crizei actuale. Astfel, Organizația Mondiala a Sănătății estima că aproape 300 de milioane de oameni suferă de depresie și anxietate la nivel global și că doar în Statele Unite ale Americii se pierd în fiecare an circa 1 trilion de USD ca urmare a scăderii productivității la locul de munca cauzată de acești factori.
În prezent, angajații se confruntă cu și mai multă teamă și anxietate decât în mod normal, din cauza incertitudinii cu privire la starea de sănătate, a siguranței locurilor de muncă și a previziunilor legate de viitor. Oferirea suportului emoțional și mintal de care au nevoie in aceasta perioada ar putea ajuta companiile să-și demonstreze angajamentul pentru starea de bine a angajaților. Și cum multe dintre îngrijorările de astăzi nu vor dispărea după terminarea crizei, angajatorii vor fi nevoiți să acorde o atenție sporită dezvoltării psihicului și capacității de gestionare a emoțiilor salariaților pe termen lung, nu numai pana la ieșirea din starea de urgență.
Specialiștii 4mind – platforma de beneficii de sănătate mintala și emoțională care oferă gratuit în această perioadă suport emoțional angajaților - sunt de părere că angajatorii vor începe să se diferențieze pe piața muncii din ce în ce mai mult prin importanța pe care o alocă dezvoltării personale si nu doar prin investirea în dobândirea de competențe și acumularea de informații. După traversarea acestei crize, beneficiile legate de echilibrul emoțional și bunăstarea mintală a angajaților vor face parte integrantă din pachetul de beneficii extra salariale iar programele de ajutor individual, personalizat vor fi sincronizate cu programe sistemice de sănătate organizațională. Angajatorii care adoptă primii aceste tendințe și sunt preocupați de igiena psihologică a angajaților, vor avea nu numai un avantaj competitiv dar în același timp vor aduce beneficii pe termen lung întregii societăți.
Companiile interesate sa asigure echilibrului mintal și emoțional al angajaților lor au posibilitatea sa ofere gratuit pe perioada crizei COVID-19 cate o sesiune de psihoterapie sau coaching fiecărui angajat prin intermediul #solidaritate4mind. In mai puțin de 3 săptămâni de la lansarea acestei inițiative Pro bono, mai mult de 10.000 de salariați beneficiază de consiliere gratuită în psihoterapie și coaching din partea celor peste 60 de specialiști 4mind. Companiile interesate pot lua legătura cu 4mind la [email protected] sau pe site-ul https://www.4mind.ro/.