Pana nu demult, albirea dintilor era un subiect de care nu oricine se putea apropia din cauza faptului ca acest serviciu, asigurat in cabinetele de medicina dentara, este foarte scump. Cei care nu isi permiteau o albire dentara la salon optau pentru metodele traditionale, clasice, mai putin recomandate de specialisti, care includeau spalarea dintilor cu bicarbonat de sodiu, carbune vegetal sau folosirea unor combinatii de substante si de alimente mai putin obisnuite. Acum, albirea dintilor pret accesibil exista si este reprezentata de benzile de albire cu peroxid de hidrogen, care sunt foarte eficiente.
Cum actioneaza benzile de albire a dintilor
Desi increderea in benzile de albire a dintilor nu este foarte mare la primul contact cu aceasta idee de a obtine dinti mai albi pur si simplu tinand niste plasturi pe dinti, pacientii iau in calcul aceasta varianta si fac o incercare. Tratamentele complete dureaza cateva zile si rezultatele sunt vizibile numai dupa 3 pana la 5 zile, urmand ca efectele sa se pastreze cateva luni, pana la doi ani, la fel ca si albirea la salon.
Benzile de albire a dintilor contin o concentratie optima de peroxid de hidrogen, care nu afecteaza smaltul dintilor, dar care, pe de alta parte, este suficienta pentru a indeparta complet petele de pe dinti. Albirea este uniforma si garantata in cateva sedinte. Benzile pot fi tinute pe dinti in diferite circumstante, in masina, in drum spre job, acasa, practic in timpul oricarei activitati care nu implica prea multa comunicare verbala din partea utilizatorilor.
Cauzele ingalbenirii si patarii dintilor
Un zambet inchis la culoare, un zambet neingrijit poate aduce mari dezavantaje pacientilor atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Unii oameni considera ca dinti galbeni si patati sunt semn de neglijenta fata de sanatatea dentara si de neingrijire a dintilor. De fapt, dintii ingalbeniti si patati au mai multe cauze.
Petele si culoarea inchisa a dintilor, pe cat sunt de inestetice, pe atat sunt de daunatoare si de neplacute, ba chiar frustrante, deoarece ies automat in evidenta in fata celor din jur. In general, dintii se pateaza din cauza cafelei, a consumului de vin rosu, din cauza fumatului, a unor alimente care coloreaza dintii, a bauturilor acidulate si alcoolice. De asemenea, dintii isi schimba culoarea in urma unui tratament endodontic, in urma consumului de medicamente sau in urma prezentei in corp a unei cantitati mai mari de fluor decat este normal.
Ingalbenirea dintilor face parte din procesul natural de imbatranire, de aceea oamenii trebuie sa isi ia din timp masuri de precautie si sa achizitioneze benzi de albire a dintilor cu ajutorul carora pot impiedica acest efect natural. Benzile de albire au un efect care poate fi egal cu cea mai costisitoare procedura din cadrul unui cabinet de medicina dentara, insa pretul difera foarte mult, fiind semnificativ mai mic. In completarea benzilor de albire vin si pasta de dinti si apa de gura cu menirea de a intari dintii si de a oferi o igiena orala impecabila.