Agricultura ecologică este tipul de agricultură care se bazează pe principiile agriculturii practicate de mii de ani, în armonie cu mediul înconjurător.
Vino la un curs acreditat de agricultura ecologica, unde in patru zile, vei avea ocazia sa afli informatii despre cum trebuie parcticata aceasta agricultura si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine produse certificate ecologic. Orasele si perioadele de curs sunt urmatoarele:
- Constanta, 19-22 martie 2016
- Cluj-Napoca, 26-29 martie 2016
- Bucuresti, 2-5 aprilie 2016
Cursul are urmatoarea structura:
ZIUA 1: In prima zi de curs, cursantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare.
ZIUA 2: Modulul de crestere al animalelor in sistem ecologic va fi sustinut de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania- BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic.
ZIUA 3: In cea de-a treia zi de curs, dr. ing. Aurelia Caldararu, va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relatia cu furnizorii si procedura de export. Se vor prezenta informații despre completarea și depunerea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică), necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.
ZIUA 4: In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice din zona. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare si tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispozitie de agentia Creative Business Management.
Costul cursului este de 800 lei si include toate costurile (taxa curs, taxa examen ANC, bufet gustari si transport ferma in ultima zi de curs). Cursul este scutit de TVA, conform OG 129/2000 republicata.
Pentru obtinerea certificatului de absolvire acreditat, va fi necesara participarea la un examen de absolvire.
Certificatul pe care il veti primi la finalizarea cursului este acreditat de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari) si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Pe certificat, la tipul programului va fi trecut Curs acreditat de agricultura ecologica, operator in ferme ecologice mixte( cod COR 314205), iar pe suplimentul descriptiv care insoteste certificatul vor fi trecute competentele obtinute in urma cursului.
Certificatul va foloseste pentru:
· A infiinta un PFA cu domeniul de activitate inscris pe diploma
· A afla informatii valabile si ultimele noutati din domeniu
· A trece competentele inscrise pe certificat in incadrarea juridica in fisa de angajat (cartea de munca)
· A aplica pentru fonduri europene sau a depune dovada certificarii catre APIA
Pentru mai multe detalii si inscrieri ne puteti contacta telefonic(0743183353), pe email ([email protected]) sau online pe site-ul www.cbmanagemenent.ro.