Principalul obiectiv al agriculturii ecologice este de a obține produse agricole sănătoase și sigure pentru consumatori, având în vedere și protecția mediului. Mențiunea de “Produs ecologic” garantează că acel produs este rezultatul unui mod de producție care exclude utilizarea produselor chimice de sinteză și protejează mediul înconjurător.
Vino în București, în perioada 20-23 februarie, la un curs acreditat de agricultură ecologică unde vei învăța cum să-ți dezvolți un business în acest domeniu și cum poți avea o producție propie de alimente ecologice.
Cursul durează patru zile, în care noțiunile teoretice vor fi însoțite și de exemple practice.
1. În prima zi, 20 februarie, participanții vor învăța de la trainerul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, modulul vegetal al cursului, ce cuprinde:
• principiile cultivării plantelor în sistem ecologic
• rețete de fertilizatori
• metode de recoltare.
2. În a doua zi, 21 februarie, se va preda modulul de creștere al animalelor în sistem ecologic, de către Viorica Boboc, președinte al Asociației Bioavicultorilor din România- BIOAVIROM. Se vor prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere în sistem ecologic.
3. Ziua de 22 februarie este rezervată modulului de certificare și inspecție, unde doamna dr. Inginer Aurelia Grecu, va prezenta următoarele:
• Condițiile de certificare ale unei ferme ecologice
• Informații despre completarea și depunerea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.
4. În ultima zi, 23 februarie cursanții vor avea ocazia să discute pe larg despre agricultura ecologică cu unul dintre cei mai cunoscuți fermieri ecologici din țara și anume, domnul Marin Dumbrava. În timpul vizitei la ferma BioDumbrava, cursanții vor discuta despre tehnologii de producție, metode de fertilizare și tipuri de culturi. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispoziție de către agenția Creative Business Management.
Costul cursului este de 800 lei și include toate costurile (taxă curs, taxă examen ANC, și transport fermă în ultima zi de curs). În luna februarie, toţi cursanţii vor primi un discount de 10%. Cursul este scutit de TVA, conform OG 129/2000 republicată.
Certificatul care se va elibera la finalizarea cursului este acreditat de ANC (Autoritatea Națională de Calificări) și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Pe certificat, la tipul programului va fi trecut Curs acreditat de agricultură ecologică, operator în ferme ecologice mixte( cod COR 314205), iar pe suplimentul descriptiv care însoțește certificatul vor fi trecute competențele obținute în urma cursului.
Înscrierile se pot face :
· Telefonic-0743183353
· Pe site-ul www.cbmanagemenent.ro.