Curs Gratuit - Inmagazinarea Subterana a Gazelor

Pentru angajatii din domeniul petrol si gaze care doresc sa isi completeze cunostintele, sau sa isi clarifice anumite aspecte neclare din acest domeniu, pentru cei care vor sa puna intrebari si sa afle raspunsuri de la specialistii nostri, Organizatia Patronala Unipet in parteneriat cu Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti si societatea Siveco Romania S.A. organizeaza in cadrul proiectului „Formarea profesionala si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru angajatii din domeniul petrolului si gazelor in scopul cresterii calitatii serviciilor prestate, competitivitatii profesionale si imbunatatirii activitatilor si proceselor specifice” , cursul de Inmagazinare Subterana a Gazelor.

CE TE INVATAM…

In cadrul acestui curs se argumenteaza necesitatea inmagazinarii subterane a gazelor si necesitatea dezvoltarii si extinderii depozitelor subterane de gaze din Romania. Sunt analizate tipurile de rezervoare candidate la transformarea in depozite subterane de gaze. Sunt precizate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca depozitele subterane de gaze, respectiv criteriile de alegere a acestora.  Este prezentata metodologia de proiectare unui depozit subteran de gaze. Se pune accent pe depozitarea clasica, in zacaminte depletate de gaze sau titei si/sau in acvifere. Sunt prezentate, de asemenea, tehnologiile de injectie-extractie (echipamentul de fund si de suprafata al sondei, sistemele de colectare si de distributie, metodele de crestere a fiabilitatii in timp a sondelor de injectie -extractie, facilitatile de la suprafata, statiile de comprimare). In partea finala vor fi prezentate si unele metode neconventionale pentru depozitarea gazelor. In cadrul programului de pregatire se va face o aplicatie (proiect) prin care se va realiza proiectarea si exploatarea unui depozit subteran de gaze naturale.

CUM TE INVATAM…

Cursul este interactiv si este focalizat pe formarea urmatoarelor competente:

  • Definirea conceptelor matematice, fizice si chimice, utile domeniului;
  • Cunoasterea conceptelor de proiectare si a procedurilor ingineresti pentru procesele de depozitare subterana a gazelor naturale;
  • Descrierea tehnologiilor de inmagazinare subterana a gazelor naturale;
  • Cunoasterea metodelor neconventionale pentru depozitarea gazelor naturale, bazate pe concepte moderne;
  • Realizarea unui proiect de inmagazinare subterana a gazelor naturale.

Cursul se axeaza pe elaborarea unui proiect de inmagazinare subterana a gazelor naturale, incluzand identificarea si analiza problemei, proiectarea  si dezvoltarea pe baza cerintelor de calitate.

Elaborarea proiectului se bazeaza pe aplicarea directa a conceptelor, instrumentelor si tehnicilor invatate in cadrul sesiunilor de curs.
Studiile de caz utilizate si aplicatiile practice realizate se bazeaza pe exemple reale.

Cursul “fata in fata” va fi completat de utilizarea platformei eLearning, platforma de instruire electronica a proiectului, disponibila participantilor la curs pe  website-ul www.unipet.ro.

CINE TE INVATA…

FORMATOR:

Prof. dr. ing. Iulian Nistor

(Decanul Facultatii de Ingineria Petrolului si Gazelor din cadrul Universitatii Petrol - Gaze din Ploiesti)

CE SPUN PARTICIPANTII CARE AU URMAT ACEST CURS...

·„A fost interesant si foarte placut.”

·„Multumim domnului profesor.”

·„Cursul a reprezentat un sprijin foarte important in formarea profesionala a angajatilor din domeniul gazelor.”

·„A fost foarte folositor.”

CAT COSTA...

Cursul este GRATUIT!

Cursul este Gratuit si se desfasoara in cadrul proiectului „Formarea profesionala si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru angajatii din domeniul petrolului si gazelor in scopul cresterii calitatii serviciilor prestate, competitivitatii profesionale si imbunatatirii activitatilor si proceselor specifice”.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se inscrie pe Axa prioritara 3„Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major deinterventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

CAND SI UNDE SE ORGANIZEAZA...

Cursul are o durata de 14 zile, timp de 4 ore / zi si se desfasora in luna mai 2013, dupa un program stabilit in colaborare cu participantii la curs.

            Cursurile se desfasoara in locatii din urmatoarele judete: Prahova, Bucuresti, Bacau, Sibiu, Buzau, Constanta, Braila, Arges, Dambovita, Mures, Brasov, Vrancea, Gorj, Dolj si Olt.

            In situatia in care se vor grupa 20 de persoane de la acelasi angajator, cursul se poate desfasura si la sediul societatii solicitante, intr-o sala de curs pe care o vom echipa in mod gratuit pe perioada cursului cu laptop-uri pentru fiecare cursant, videoproiector, flipchart, materiale de curs, etc.

In caz contrar, cursul se va desfasura in locatiile noastre de curs, iar transportul cursantilor va fi decontat prin proiect.

CINE POATE PARTICIPA...

Pentru a putea participa, cursantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie angajat in cadrul unei societati cu activitate in domeniul petrol si gaze;
  • sa aiba domiciliul intr-unul din judetele: Prahova, Bucuresti, Bacau, Sibiu, Buzau, Constanta, Braila, Arges, Dambovita, Mures, Brasov, Vrancea, Gorj, Dolj sau Olt.

CUM SE FACE INSCRIEREA...

Cursantul trebuie sa completeze si sa depuna la Organizatia Patronala Unipet un dosar de inscriere care cuprinde urmatoarele documente:

  • Formular de inregistrare grup tinta (formular standard: se solicita la adresa de email [email protected] sau se descarca de pe website-ul proiectului www.unipet.ro);
  • Fisa de inscriere (formular standard: se solicita la adresa de email [email protected] sau se descarca de pe website-ul proiectului www.unipet.ro);
  • Adeverinta de salariat (poate fi una singura pentru toti angajatii trimisi de la aceeasi societate);
  • Copie dupa ultimul act de studii (diploma licenta, diploma de bacalaureat, dupa caz);
  • Copie act de identitate, copie certificat de casatorie (in situatia in care numele din actele de studii este diferit fata de cel din BI/CI);
  • Declaratie de consimtamant privind prelucrarea datelor personale (formular standard: se solicita la adresa de email [email protected] sau se descarca de pe website-ul proiectului www.unipet.ro);

DATE DE CONTACT...

ORGANIZATIA PATRONALA UNIPET

PLOIESTI, PRAHOVA, BD. BUCURESTI, NR. 37

Tel:  0372.448.996

Fax: 0244.575.039

Web:  www.unipet.ro

Email: [email protected]