Cu ce va poate ajute un cabinet medicina muncii Bucuresti?
Acest serviciu ar trebui sa va fie asigurat de catre firma la care lucrati. Daca firma respectiva nu va asigura acest lucru, ar trebui sa vorbiti cu angajatorul dumneavoastra pentru a discuta posibilele optiuni. La Romgermed pentru cabinet medicina muncii Bucuresti exista la preturi accesibile. Este un serviciu care va poate fi extrem de folositor in momentele in care aveti nevoie de ajutorul unui medic specialist. Indiferent de problema pe care o aveti, exista o anumita specializare care va poata ajuta.
Exista cateva motive pentru care examinarile la un cabinet medicina muncii Bucuresti sunt recomandate angajatiilor. Acestea au anumite beneficii care este bine sa fie luate in considerare:
In primul rad, prin intermediul acestor examinarii din cadrul clinicii puteti sa va evaluate starea de sanatate si sa vedeti daca exista anumite probleme care ar trebui tratate. Mai mult de atat va vor fi evaluate si riscurile de imbolnavire profesionala la care veti fi expus. Si se va formula o constatare in legatura cu modul in care va poate fi afectata sanatatea.
Mai mult de atat, pe perioada in care lucrati in locul respectiv va va fi evaluata starea de sanatate si veti sti daca trebuie sa luati masuri.
Ce tipuri de medicina muncii gasiti la Romgermed?
Servicii medicale de medicina muncii la prestatie – in functie de tipurile de activitate existente in organigrama companiei pe care o reprezentati si de numarul de beneficiari, conforme obligativitatilor minimale din legislatia romaneasca specifica.
Servicii medicale de medicina muncii integrate (abonamente) – acestea includ serviciile de medicina muncii si optional, o gama variabila de servicii medicale conexe.
Ce trebuie sa faca medicul specialist?
Medicul specialist de medicina muncii este principalul consilier al angajatorului si al reprezentantilor angajatilor in probleme de promovare a sanatatii in munca si in imbunatatirea mediului de munca din punct de vedere al sanatatii in munca. Acesta supravegheaza sanatatea angajatilor pe baza prevederilor legale si a riscurilor profesionale, pentru sanatatea angajatilor, respectand principiile de etica.
El coordoneaza efectuarea urmatoarelor examinari medicale:
- la incadrarea in munca a angajatului;
- de adaptare, pentru cei care si-au schimbat locul de munca sau au revenit dupa anumite afectiuni sau dupa concediul maternal;
- controlului medical periodic, la intervale conform legislatiei;
- la reluarea activitatii si la incetarea activitatii profesionale in respectivul loc de munca;
- coordoneaza monitorizarea biologica a expunerilor profesionale la diverse noxe sau factori climaterici si actioneaza pentru prevenirea efectelor biologice consecutive expunerii;
- tine evidenta, supravegheaza si trateaza bolile legate de profesie;
- monitorizeaza si evalueaza angajatii cu boli cronice, in relatie cu locul de munca oferind angajatorului, solutii pentru desfasurarea eficienta a productiei;
- declara cazurile de boli profesionale, conform metodologiei aprobate de Ministerul Sanatatii;
- inregistreaza bolile legate de profesie, conform metodologiei elaborate de Ministerul Sanatatii;
- stabileste aptitudinea in munca, cu ocazia oricarei examinari medicale. Medicul de medicina muncii organizeaza supravegherea starii de sanatate a angajatilor in concordanta cu particularitatile expunerii la factorii de risc, participand la evaluarea locurilor de munca.