De ce Code Week? La ce ajuta?

Code Week De ce sa aduceti programarea in sala de clasa?

EU Code Week - Săptămâna Uniunii Europene a programării este o inițiativă care celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme, colaborarea prin programare și alte activități din domeniul tehnologiei.

Învățarea codificării   de la varste cât mai mici va ajuta elevii să înțeleagă  lumea  înconjurătoare care este într-o continuă   schimbare  .

Pentru asta trebuie să vă alăturați  milioanelor de colegi organizatori și participanți pentru a vă dezvolta  abilitățile  de codificare și gândire computațională, de  a  explora sau inova idei noi pentru viitor.

Oricine din școală  sau din afara școlii  poate organiza o activitate #CodeWeek pe care să o adauge pe harta  de pe site-ul codeweek.eu.

De ce aveți nevoie pentru a organiza o activitate?

· Un grup de oameni dornici să învețe. De exemplu, un profesor și elevii săi de la clasă.

· Formatori sau instructori care știu programare și stiu cum să îi învețe și să îi inspire pe elevi . Numărul de participanti  depinde de tipul și amploarea evenimentului.

· Un loc de desfășurare. Laboratoare de informatică, săli de clasă, biblioteci, săli de conferință și diverse spații publice, ce pot  constitui   locuri excelente pentru evenimente.

· Calculatoare și conexiune la internet. În funcție de grupul țintă, li se poate  cere participanților să își aducă propriile laptopuri.

· Programare fără calculator. Nu este nevoie  de calculatoare și de conexiune la internet pentru a deprinde gândirea computațională. Pe platforma Code Week  există materiale ce au fost distribuite participnților la curs. 

Detalii la adresa   https://codeweek.eu/training/coding-without-computers .

· Materiale de învățare. Li se pot prezenta participanților  pagina de resurse și module de învățare,  planuri de lecții ce se pot adapta la  nevoile  grupului.

· Activitatea trebuie adăugată pe harta evenimentelor dedicate  săptămânii Code week.

Cum se poate  organiza o activitate?

·   Formatul evenimentului de programare este la latitudinea organizatorului, dar  ar fi bine să fie incluse activități practice, care să le permită participanților să creeze pe cont propriu și/sau  să lucreze  cu componente hardware.

·   Se pot utiliza instrumente și tehnologii adecvate pentru grupul țintă.

Este de preferat să se utilizeze materiale disponibile în mod gratuit, de tip open source.

·   Încurajarea  participanților să arate și să prezinte și altora ceea ce au creat la sfârșitul evenimentului .

·    Distribuire eveniment .  Promovare  și partajare  pe rețelele de socializare ceea ce s-a creat și realizat în  timpul activității, utilizând hashtagul #CodeWeek.

·   Se pot partaja, de asemenea, în Grupul profesorilor Săptămânii UE a programării și pe Twitter (@CodeWeekEU).

·   Activitatea trebuie adaugată  pe harta Săptămânii programării !

Material promoțional Pe pagina https://blog.codeweek.eu/, se pot vedea  informații recente  care se pot adapta la nevoile organizatorului , cele  mai recente comunicate de presă sau se poate crea propriul  comunicat de presă:

Se pot testa  tutoriale  și cursuri  disponibile în 29 de limbi și se pot organiza  activități prin care  eelevii pot învăța  programarea și gândirea computațională.

Descărcare seturi de instrumente pentru a vă ajuta să începeți:

Pe platformă există un set de instrumente de comunicare ce cuprinde  logourile oficiale, ecusonul, broșura, afișul, modele PowerPoint și Word ale Săptămânii UE a programării, precum și exemple de postări pe platformele de comunicare socială și ilustrații. ( Română - Engleză )

· Un set de instrumente pentru profesori ce cuprind logourile oficiale și ecusonul Săptămânii UE a programării, model de certificat de participare pentru elevi , o prezentare introductivă despre Săptămâna UE a programării și materiale de pe platformele de comunicare socială. ( Română - Engleză )

· Broșura oficială a Săptămânii UE a programării. ( Română - Engleză ).

Prin implementarea activităților de codare la clasă, elevii pot dobândi  competențe digitale, dezvoltarea colaborării și cooperarării în cadrul grupului, dar și crearea de oportunități de dezvoltare personală în a fi competitivi și mai pregătiți pentru piața muncii. 


Informații de contact

Nume Companie

Scoala Gimnaziala Profesor Nicolae Simache

Persoana de contact

Lidia Ristea

Telefon

0721271715

E-mail