Soferii raciti ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a urca la volan. Conform unui studiu realizat de Halfords Autocentres, conducatorii auto care manifesta simptomele gripei sau racelii, risca sa produca accidente cel putin la acelasi nivel cu cei in stare de ebrietate (britanicii fac echivalenta cu soferii care au consumat patru whisky-uri duble).
Explicatia este foarte simpla: pe fondul problemelor de sanatate, reflexele conducatorului auto sunt mult incetinite, iar starea febrila afecteaza extrem de mult concentrarea. De asemenea, tusea sau suflatul nasului ii pot distrage atentia soferului, reducandu-i capacitatea de reactie in cazul in care trebuie sa evite un pericol. Astfel, ca masura de precautie, soferii raciti ar trebui sa lase o distanta de patru masini inainte de franare. Conform aceluiasi studiu, aceste manifestari constituie cauzele a peste 2500 de accidente care au loc in Marea Britanie, in timpul iernii. In plus, atunci cand un om stranuta, acesta inchide automat ochii, ceea ce inseamna ca la o viteza de 50km/h va parcurge o distanta de 13 m fara sa vada nimic.
In cadrul studiului, in masinile participantilor au fost amplasate “cutii negre”, care sa inregistreze parametrii ce tin de masina (traiectorie, timpi de franare), cat si de soferi. Apoi, comparand datele obtinute in cazul soferilor bolnavi cu cele obtinute in cazul soferilor sanatosi, s-a constatat ca gripa sau raceala contribuie la scaderea capacitatii de a conduce masina cu circa 50%. Asta inseamna ca soferii raciti au capacitatea de concentrare si de intelegere a situatiilor din trafic scazuta la jumatate.
Un alt aspect foarte important tine de cunoasterea efectelor secundare ale medicamentelor administrate pentru raceala atunci cand urmeaza sa te urci la volan, si asta pentru ca o buna parte dintre acestea au ca efect secundar ameteala. In cazul producerii unui accident, tratamentul nu te scapa de raspundere, ci constituie circumstanta agravanta, ca si alcoolul sau drogurile. De aceea, cel mai indicat este sa apelezi la remediile naturale sau la suplimentele alimentare.
Septusin – solutia naturala pentru tratamentul tusei
Avand in compozitie extract din radacina de lemn dulce, ulei volatil de eucalipt si mentol, Septusin de la Ropharma imbunatateste starea generala prin actiunea sa calmanta asupra tusei. In plus, acest sirop este util si in cazul afectiunilor cailor respiratorii, precum bronsitele, laringitele, sinuzitele, pneumoniile sau astmul bronsic. Totodata, are proprietati dezinfectante, stimuleaza imunitatea si inlatura oboseala.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate se administreaza o lingurita de 3 ori pe zi, putand fi folosit si in cazul copiilor de peste 3 ani, cate ½ de lingurita de 3 ori pe zi. Septusin poate fi achizitionat din farmacii si online, pe www.ropharma-healthcare.ro, la pretul de 14,70 Lei. Mai multe detalii pe www.ropharma-healthcare.ro si https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro/?fref=ts