Persoanele care se trezesc peste noapte in imposibilitatea de a merge traiesc socul vietii lor, de aceea au nevoie de mai multa intelegere, bunavointa si ajutor neconditionat din partea oamenilor din jur pentru a se putea adapta mai usor, dar si de un obiect indospensabil, scaunul cu rotile. Acesta trebuie sa fie usor de manevrat, confortabil si mai ales rezistent. Miscarea si ideea de independenta trebuie sa devina parte din rutina zilnica. Daca pacientul se izoleaza si nu progreseaza in utilizarea scaunului cu rotile trebuie observate eventualele neajunsuri. Exista ceva ce il deranjeaza? Se simte ciudat, umilit, incapabil? Un psiholog poate ajuta.
Orice pacient imobilizat la pat trebuie inteles, indemnat, ajutat dar niciodata abandonat. Scaunul cu rotile inseamna mult si trebuie procurat imediat pentru ca bolnavul sa mearga la aer, in afara camerelor de spital sau de acasa. Scaunul este un instrument fizic dar care contribuie mult la bunastarea psihica si la eventuala dorinta de recuperate a capacitatilor pierdute.
Perioada de adaptare poate fi la fel de grea atat pentru pacient cat si pentru cei care ii sunt aproape, de aceea este atat de necesar achizitionarea cat mai rapida a unui scaun cu rotile.