DFR Systems S.R.L Implementează proiectul de finațtare nr. 21/01.06.2018 Derulat prin UEFISCDI

Fluensys - DFR Systems Fluensys, marca inregistrata DFR SYSTEMS

DFR Systems S.R.L., cu sediul în Drumul Taberei 46, sector 6, România, cod poştal 061392, derulează începând cu data de 01.06.2018 proiectul ”Exploatarea potentialului fungilor pentru indepartarea compusilor recalcitranti din ape reziduale cu continut celulozic” (Exploiting fungi potential for recalcitrant compounds removal from cellulosic wastewaters), acronim FUNCELL, proiect cofinanţat în baza contractului de finanţare, încheiat cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).


Parteneri în cadrul proiectului FUNCELL sunt Consorzio Cuoio-Depur SpA (Italia), Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile Si Pielarie - INCDTP Bucuresti (România), Opus automazione spa (Italia), University of Florence (Italia).


Prin proiectul FUNCELL se urmărește dezvoltarea unui tratament terțiar inovativ, bazat pe fungi, pentru epurarea apelor uzate provenite din tăbăcării și fabrici de hârtie, procedeu de epurare eficient în îndepărtarea taninilor și compușilor organohaoleganți (AOX), poluanți care nu sunt eliminați prin procedee biologice clasice de epurare. 

Costul de epurare pentru 1 m3 de apă uzată va fi redus simultan cu creșterea eficienței de epurare. FUNCELL se bazează atât pe procese moderne de tratare biologică (Mobile Bed Biofilm Reactor, MBBR), cât și pe procese biologice neconvenționale, catalizate de fungi [WhiteRotFungi (WRF) și Ascomycota (ASC)]. Un suport artificial mobil inovativ, realizat din polietilenă, a fost conceput și realizat pentru optimizarea creșterii biomasei fungice, în sisteme unde speciile bacteriene sunt competitive. A fost conceput un bazin de tip MBBR inovativ, special proiectat pentru fungi. S-a conceput o nouă soluție pentru monitorizarea și automatizarea reactorului. Proiectul va atinge nivelul TRL 6. 

Obiectivul principal al FUNCELL este reducerea (cu 15-20%) a investițiilor în stațiile de epurare a apelor uzate, comparativ cu tehnologiile actuale, care includ procedee anaerobe dedicate eliminării AOX.

În 2020, DFR Systems va finaliza implementarea proiectului și va începe cormercializarea noilor produse dezvoltate și protejte prin cererile de brevet de invenție depuse la OSIM.


Acest proiect este finanțat printr-un grant Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, CCCDI - UEFISCDI, cod de proiect COFUND-MANUNET III-FUNCELL, în cadrul PNCDI III.


Informații de contact

Nume Companie

DFR Systems SRL

Persoana de contact

Corina Moga

Telefon

0040733690915

E-mail