Ortezele nu trebuie sa fie rigide, sa provoace durere, sa opreasca circulatia sangelui sau sa nu se potriveasca perfect formei anatomice a mainii si degetelor pacientului. In astfel de cazuri orteza trebuie refacuta sau modificata pentru a nu produce mai multe pagube decat afectiunea initiala.
Exista multe meserii in care suprasolicitarea degetelor provoaca dureri, crampe musculare, afectiuni ale oaselor si articulatiilor. Multe coafeze sufera de asfel de afectiuni, multi muzicieni, pianisti si violonisti, jucatori de tenis si chiar persoanele care lucreaza mult la calculator au nevoie de repaus si de purtarea unor orteze degete. Suprasolicitarea este la fel de nociva ca orice traumatism mai ales ca este o problema care se repeta zi de zi afectand structura degetelor.
Multi sportivi poarta la antrenamente si chiar si pe teren orteze pentru genunchi, maini, degete sau ale regiuni care au nevoie de suport suplimentar la efor sustinut. Ortezele nu sunt greu de purtat si te scutesc de multe neplaceri daca le porti imediat ce afli ca ai nevoie de ele si medicul ti-a recomandat purtarea lor.