In ziua de astazi, restaurantele sunt atat de prezente in viata noastra incat nici nu iti imaginezi viata fara ele si probabil niste echipamente pentru restaurante de o calitate superioara.
De unde a aparut moda cu echipamente pentru restaurante?Primele locuri din vremurile de demult in care se putea manca erau tavernele medievale. Acestea ofereau mancare in timpul zilei la ore fixe si la preturi fixe, insa nu dispuneau de echipamente pentru restaurante ca in zilele noastra. Prietenii nostril englezi, in secolul al XVI-lea incepeau sa serveasca masa in oras din ce in ce mai des si de aceea, aceste taverne au ajuns sa fie un loc de intalnire pentru multa lume.
Francezii, pe de alta parte, au avut parte probabil de primul restaurant adevarat. Un vanzator de supe, pe numele lui Boulanger, a deschis un restaurant echipat cu niste echipamente pentru restaurante de calitate ca cele de pe dactrust.ro, si le permitea oamenilor sa isi aleaga felul de mancare dorit. In mod normal, parizienii s-au indragostit de noul loc de mancare si aceasta idee a fost preluata si in alte orase mai mici in care a avut mare succes.
Evident, tot in Franta a fost deschis si primul restaurant de lux, la Paris, si bineinteles, fiind ceva de lux, avea in componenta niste echipamente pentru restaurante deosebite ca cele de la DACTRUST si practic acest lucru a fost vazut foarte bine de toata lumea si asa “La Grande Taverne de Londres” a ajuns unul din cele mai importante restaurante din istorie.
In mod normal, nici Statele Unite ale Americii nu s-au lasat mai prejos si la New York, in anul 1885, au aparut primele locatii cu echipamente pentru restaurante , dar acestea erau pentru autoservire, care pentru vremea aia era o inovatie majora. Tot in Statele Unite ale Americii au aparut si locatii dotate cu echipamente pentru restaurante cu specific, iar la acea data in New York existau o gramada de restaurante cu specific de carne sau de fructe mare.
Restaurantele sunt atat de comune acum ca nici nu stim unde sa mai mergem sa mancam. Insa, trebuie retinut faptul ca pentru a avea un restaurant bun este nevoie ca noi s ail dotam cu niste echipamente destul de performante.