Fitness: exercitii pentru biceps

Fitness: exercitii pentru biceps

Pentru a da impresia unui barbat puternic si hotarat ai nevoie de o pereche de brate masive. Principala grupa responsabila pentru brate este muschiul biceps, alaturi de triceps si continuand  intr-o mai mica masura cu antebratul. Acest muschi este solicitat zilnic, la orice ridicare a bratului. Muschiul biceps constituie o grupa musculara mica, iar pentru cresterea masei musculare este nevoie de solicitare la maximum. Maxim 10 repetari per serie sunt de ajuns (pe fiecare parte). In mod normal, culturistii profesionisti executa maximum 6 repetari per serie crescand treptat, dar constant  greutatile.

1. Ciocane alternativ

Acest exercitiu alaturi de inca cateva de mai jos pot fi considerate de baza, esentiale in decursul antrenamentului pentru biceps.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand executi acest exercitiu

  •  Stand in picioare intr-o pozitie destul de fixa (picioarele fiind la o distanta de 20-30 cm) apuca cate o gantera de greutate mica pe fiecare mana.
  • Incepe flexarea bratelor alternativ, palmele fiind in paralel cu corpul.
  • Executa la o viteza lenta pentru rezultate maxime (intens).
  • Numarul recomandat de repetari difera, insa nu trebuie depasite 12 repetari pe o mana.
  •  Ciocane

    2.  Flexii cu bara Z

    Un alt exercitiu de baza pentru cresterea masei musculare in zona bicepsului este extensia cu bara Z. Acesta lucreaza in mod special partea interioara a bicepsului.

    Pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand executi acest exercitiu

  • Apuca bara Z de la o latime de aproximativ 20 cm stand in picioare.
  • Pozitia de plecare este tinand bratele intinse in paralel cu corpul.
  • Flexeaza ambele brate in mod egal, mentinand echilibrul, pana ce bara atinge pieptul.
  • Executa exercitiul intr-un mod intens.
  • Articol redactat de: exercitiisala.com 

    Suplimente: Pentru o crestere eficienta in masa musculara se recomanda un consum de minim 130 grame de proteine pe zi (in functie de greuratea corpului). Este dificil sa ajunga la cifre de genul numai din alimentatie, de aceea s-au creat suplimentele proteice; acestea sunt prafuri din zer care au ca scop esential hrairea muschiului.
    Exista doua tipuri funcamentale de proteine: proteine si gainere (pentru masa musculara), bineinteles, si acestea se impart in izolati, hidrolizate, caseina, etc..
    (pentru un boost de energie recomandam sa aruncati o privire si peste pagina noastra de pre-wourlout-uri)

    Pentru partea de suplimente, va invitam pe site-ul nostru Protein Outlet pentru a profita de cele mai mici preturi din tara la suplimentele premium!