Friptură la grill, chiar și în restaurantele cu stil!

succulent meat succulent meat

Alege grill-urile de la TC Romania Crown Cool pentru a-ți bucura clienții cu fripturi și legume gratinate cu un gust senzațional. Un astfel gratar profesional este un must have în orice bucătărie de restaurant care se respectă!


Beneficiile preparării cărnii la grătar

1. Nu trebuie să mai condimentezi excesiv mâncarea pentru a-i da gust

Niște sare și puțin piper sunt absolut suficiente pentru o friptură gustoasă la grill. Absența sosurilor și condimentelor elaborate ajută la economisirea muncii în bucătăria profesională, iar consumatorii vor fi fericiți că se pot delecta cu o mâncare gustoasă cu relativ puține calorii. În plus, adăugând legume ca garnitură, au parte de un meniu echilibrat.

Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de pagubele care pot fi cauzate de consumul în exces al anumitor condimente, așa încât consumul de carne la grătar aduce multe beneficii pentru sănătate și din acest punct de vedere.

 

2. Carnea și legumele își păstrează o mare parte din nutrienții valoroși

Preparatele gătite îndelung la foc sau prea elaborate au drept consecință faptul că își pierd foarte mult din nutrienți. În cazul legumelor și cărnii la grătar substanțele nutritive rămân aproape intacte pe tot parcursul procesului de frigere rapidă, astfel încât aduc mai multe beneficii pentru organism.

 

3. Carnea este mai suculentă

Gătirea cărnii la grătar o face să-și păstreze toată suculența naturală. Tocmai de aceea trebuie mare atenție din partea bucătarului pentru a nu se arde carnea. Orice grătaragiu bun știe că dacă există părți arse, este mai bine să fie aruncate.

Dacă se consumă și legume la grătar, antioxidanții și nutrienții lor ajută la contracararea efectelor negative pe care carnea le poate avea asupra organismului.

 

4. Aroma cărnii este mai puternică

Unul dintre marile avantaje ale consumului de carne la grătar, este acela că frigerea contribuie la accentuarea aromei naturale atât a cărnii, cât și a legumelor, descoperindu-le gustul natural. De cele mai multe ori, sosurile sau preparate foarte elaborate ascund adevărata aromă a acestor alimente valoroase. Mâncarea unei porții de carne și fripte la grătar ne aduce acel gust autentic, de odinioară.
 

5. Alimentele sunt mai ușoare

Carnea la grătar are mai puține grăsimi, din moment ce este gătită simplu la grill, fără uleiuri sau cu adaosuri de condimente în exces. Condimentele, uleiul și unele tipuri de sosuri sunt adesea grele pentru digestia multor clienți.

În rezumat, legumele și carnea la grătar păstrează o mare parte din vitamine, iar valoarea calorică este mai mică decât în ​​cazul oricărui alt tip de gătit. Doar avantaje, așadar!

 

Friptura la grill cu capac sau fără?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care bucătarii profesioniști și-o pun este următoarea: “E bine să gătești friptura cu sau fără capacul pus la grill?”. În ciuda rezultatelor excelente obținute cu ambele metode, există păreri pro și contra cu privire la fiecare dintre ele.

Este obișnuit să asistăm și la acea scenă în care un grătaragiu cu vechime ori vreun critic culinar recomandă să se folosească un anume tip de grătar pentru a realiza friptura perfectă.

Adevărul este că utilizarea fiecărui model de grill depinde de circumstanțe și confortul celui ce îl folosește la gătit. Tehnicile nu prea contează, bucătarul face diferența.

Când se face o frigere a cărnii cu capacul închis, căldura se menține în interiorul echipamentului gastronomic. Asta înseamnă automat următorul lucru: carnea nu este gătită într-un mediu care învelește cu căldură mâncarea, pe toate părțile posibile.

De fiecare dată când se deschide sau se scoate capacul grătarului, căldura scapă și temperatura scade. Deci, dacă se gătește o friptură care are nevoie de temperatură înaltă este important să nu se deschidă grătarul atunci când nu este necesar.