Dezvoltatorul german de securitate furnizeaza o versiune gratuita de 30 zile a solutiei MobileSecurity 2. Poate cea mai importanta functie de baza a unui smartphone este screen lock, ce protejeaza dispozitivul de accesul neautorizat. O vulnerabilitate in aceasta functie a fost recent descoperita la Samsung Galaxy S3 si Sony Xperia Z. Un simplu artificiu permite infractorilor sa acceseze dispozitivele si iba acces la toate datele stocate pe acestea, ca de exemplu, contactele din agenda, fotografii sau mesaje. Utilizatorii G Data MobileSecurity 2 au asigurata securitatea dispozitivelor mobile prin intermediul unui update. Toti ceilalti utilizatori pot descarca o versiune gratuita de 30 de zile a solutiei, insotita de instructiunile de setare.
Activarea functiei lock screen este cel mai frecvent utilizata pentru protectia telefoanelor inteligente impotriva accesului neautorizat. Vulnerabilitatea recent descoperita face ca mecanismul de securitate sa fie inselat cu usurinta, iar dispozitivele mobile sa fie usor de spionat.
Utilizatorii solutiei G Data MobileSecurity 2 sunt protejati in mod automat odata cu urmatorul update. Ceilalti utilizatori ai acestor tipuri de telefon pot descarca gratuit o versiune cu valabilitate de 30 de zile de pe link-ul: http://qsmirror01.gdatasecurity.de/qs/MOBILE/30days/INT_M_TRL_30days_MS2_R_2013.apk
Dupa instalare, utilizatorii vor urma instructiunile de mai jos:
Sony Xperia Z:
- Start G Data MobileSecurity 2.
- Activati si setati App protection – trebuie sa definiti o parola.
Odata ce ati definit parola, vi se solicita introducerea acesteia atunci cand meniul este deschis.
Samsung Galaxy S3:
- Start G Data MobileSecurity 2.
- Activati si setati App protection – trebuie sa definiti o parola.
- Selectati App Protection.
- Atingeti caracterul "+".
- Atingeti tasta "All".
- Atingeti "Contacts" si "Phone" si folositi checkmark-ul din stanga sus pentru a confirma.
Inainte ca utilizatorii sa poata deschide tastatura si de a accesa contactele, acestia trebuie sa introduca parola corecta. Apelurile de urgenta pot fi initiate fara a se introduce parola.
G Data MobileSecurity 2 ofera protectie fiabila impotriva malware-ului, precum si protectie in timp real pe perioada navigarii pe Internet efectuata de pe tablete si smartphone-uri. In plus, utilizatorii pot bloca apelurile si sms-urile deranjante, iar contactele din agenda pot fi protejate prin parola. Cei care folosesc dispozitivul in interes personal sau de servici isi pot proteja contactele de business separat.
Totodata, utilizatorii se pot proteja impotriva pierderii sau furtului; dispozitivele pot fi localizate si datele stocate pot fi sterse de la distanta.
Caracteristice ale G Data MobileSecurity 2:
- Protectie instanta pe Internet: Protectie antiphishing; utlizatorii beneficiaza si de protectie comprehensiva pe perioada sesiunilor de cumparaturi si online banking.
- Protectie impotriva aplicatiilor periculoase: Sunt verificate si clasificate autorizarile pe care le au aplicatiile.
- Protectie impotriva malware-ului de Android: Protectie maxima prin update-uri primite in mod constant. Fisierele si arhivele pot fi scanate manual.
- Fitru de apeluri si SMS-uri: Apelantii deranjanti si expeditorii de sms-uri nedorite pot fi blocati cu usurinta prin adaugarea lor pe blacklist.
- Protectie in caz de pierdere sau furt: Daca smartphone-ul este pierdut, utilizatorii il pot localiza sau gasi prin activarea unui sunet de alarma. Acestia pot bloca dispozitivul de la distanta sau pot sterge datele stocate.
- Blocarea dispozitivului in cazul in care se incearca inlocuirea cartelei SIM: Este posibila prevenirea functionarii dispozitivului cu o cartela SIM diferita.
- Parola de protectie pentru aplicatii: Aplicatiile sigure pot fi pornite doar daca este introdusa parola corecta.
- Contacte protejate: Contactele din agenda telefonica, precum si apelurile sau mesajele pot fi protejate prin parola.
Cerinte de sistem
- Smartphone-uri si tablete PC cu sistem de operare Android, versiunea 2.1 sau mai noua
- Spatiu necesar: aprox. 14 MB