Deficitul de resurse si necesitatea de a reduce impactul asupra mediului de prelucrarea materialelor pun un accent mai mare pe eficienta resurselor in cadrul industriei de constructii. Se estimeaza ca industria de constructii consuma aproximativ 420Mt de materiale anual si genereaza in jur de 90Mt de deseuri (constructii, demolari si excavare), din care 25MT ajung in depozitele de deseuri. Prin urmare, exista o marja semnificativa pentru imbunatatirea eficientei resurselor in cadrul industriei.
Imbunatatiri majore pentru utilizarea eficienta a resurselor materiale sunt posibile fara cresterea costurilor prin:
- reducerea cantitatii de materiale trimise la groapa de gunoi in timpul procesului de constructie prin proiectarea si gestionarea eficienta a deseurilor
- reutilizarea, reciclarea si recuperarea deseurilor, dupa caz prin utilizarea materialelor si produselor cu un potential mare de reciclare si reutilizare.
H Metal se numara printre cei care sunt deja sensibilizati si constienti de impactul distrugator al consumerismului post modern. Compania noastra a dezvoltat divizia de teava recuperata care are ca obiect de activitate distributia de teava second hand din otel. Produsele sunt recuperate, curatate si pot fi reutilizate cu succes pentru alte aplicatii decat cele initiale: piloti forati, subtraversari, cofraje metalice, protectie cabluri/ conducte, sprijiniri maluri, deviere cursuri apa, podete si constructii hidrotehnice portuare.
Din anul 2004 industria siderurgica a inceput monitorizarea si raportarea performantelor sale de sustenabilitate la nivel global. Astfel industria otelului poate sa compare rezultatele sale si sa sporeasca transparenta.
Spre deosebire de reciclare, reutilizarea produselor pentru constructii implica reutilizarea acestora cu putina reprocesare sau chiar eliminand aceasta etapa.
Procentul de produse recuperate, care sunt reutilizate va creste daca proiectarea pentru deconstructie este mai bine inteleasa si este stimulata o piata puternica pentru produsele metalurgice reutilizabile.
Urbanizarea rapida si populatia in crestere sunt probleme care fac absolut necesara adoptarea unui model de economie circulara, in care designul inteligent duce la repararea, reutilizarea sau reciclarea produselor sau a unor parti ale acestora.