Iașul Cultural are nevoie de o agendă culturală

logo logo imagis

Iași, 09.10.2023

Asociația ImagIS își propune să promoveze Iașul Cultural, prin intermediul unui site – agenda.

IStime – este proiectul care prevede realizarea unei platforme web multimedia de promovare a Iașului cultural. Platforma proiectată va conține informații text + foto, va avea o structură flexibilă și o interfață prietenoasă.

Platforma IStime se va adresa deopotrivă ieșenilor, interesați de noutăți/evenimente în/din orașul lor cât și turiștilor/potențialilor turiști, interesați de istoria, obiectivele și evenimentele curente ale Iașului. Elementul central al platformei va fi agenda de evenimente (care va actualiza periodic toate activitățile care se desfășoară în Iași – culturale, sportive, economice, academice etc).

Prin structura vizată sperăm să oferim consumatorului de informație noi metode de informare și o foarte mare accesibilitate a întregului conținut pe canalele digitale, platforme, device-uri, indiferent de locul de consum.

Realizarea platformei presupune resurse tehnice, logistice și de conținut. În vederea implementării acestei idei, ImagIS a accesat linia de finanțare din bugetul local, în baza Legii nr. 350/2005, privind finanțările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Asociația ImagIS își propune să utilizeze fondurile alocate pentru inițierea proiectului și intenționează să atragă în viitor resurse umane dispuse să contribuie pro-bono cu conținut.

Pentru mentenanța ulterioară a platformei și actualizarea periodică a informațiilor ImagIS va asigura personal din cadrul asociației și va căuta resurse suplimentare din monetizarea unor servicii (promovare, advertising, promoționale).

Prin structura sa, această platformă se va constitui într-un nod informațional bidirecțional: va colecta date și informații de pe alte site-uri/rețele sociale și va distribui informația colectată spre canale cu putere de acoperire mai mare.

Maria Istrate, Președinte ImagIS

___________________________________________________________________________________