Inainte sa treaca prin stomac, dragostea se perpeleste pe gratar

Avem multe zicale romanesti, insa cea mai faimoasa dintre toate sustine ca dragostea trece prin stomac. Si e o zicala cu duh pentru ca nimic nu lasa loc de voie buna cum o face un fel copios de mancare impartit cu cei la care tii cel mai mult.

Astazi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, ti-a pregatit o reteta savuroasa, in ton cu vremea buna si pe placul celor care nu scapa nicio ocazie sa pregateasca un gratar in aer liber.

Costite de porc suculente, aromate si delicioase, marinate cu Vegeta grill condiment lichid cu bere

Adauga putina savoare zilelor cu soare. Iesi din sfera clasicelor fripturi si incearca ceva nou. Desi multi sunt fani costite la gratar, putini stiu sa le prepare asa cum se cuvine. Asta pentru ca acest preparat delicios are nevoie de un ingredient secret pentru a atinge apogeul gustului. Bine, de azi inainte te poti lauda si tu ca stii sa prepari coastele de porc la fel cum o fac concurentii de la MasterChef.

Hai sa vorbim despre ingrediente. Nu sunt multe, insa Chef Liviu Balint le-a ales pe spranceana, tocmai pentru a-ti face tie ziua mai frumoasa. Mai intai ai nevoie de o jumatate de kilogram de costite de porc. Scaricica, ca sa fim mai exacti. Apoi, ai nevoie de ingredientul secret: Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare. Alaturi de faimoasele costite merg perfect cativa cartofi copti in jar si niste ciupercute proaspete si aromate.

Daca ai ingredientele mai sus mentionate, restul e simplu ca buna ziua. Torni Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare peste scaricica de porc si lasi carnea la marinat aproximativ jumatate de ora. In timpul acesta feliezi ciupercile şi pui cartofii individual in folie de aluminiu, iar mai apoi ii asezi in jarul incins. Cartofii in jar au nevoie de mai mult timp sa se perpeleasca iar ciupercile trebuie tinute pe aproape, pana se marineaza carnea.

Dupa ce aromele desavarsite ale marinadei au patruns intens costitele, aseaza-le pe gratar, fara a le portiona. Secretul este sa le portionezi abia inainte sa fie gata fripte. Adica dupa vreo 10-15 minute, asa te sfatuieste Chef Liviu Balint. Dupa ce le-ai taiat individual, le mai asezi cateva minute pe gratar. Ciupercile, insa, nu au nevoie de mai mult de 10 minute. Fiind proaspete, se rumenesc repejor, deci fii pe faza si aseaza-le pe farfurie pana finalizezi costitele.

Dupa ce iei cartofii din jar, ii scoti şi din folia de aluminiu - acum ii poti taia in jumatate si condimenta dupa gust. Astfel, costitele peparate de tine vor cuceri papilele gustative ale tuturor. Datorita condimentului Vegeta grill condiment lichid cu bere pentru marinare acestea devin suculente si aromate, numai bune de savurat pe indelete, la un pahar de vorba.

Ai vazut? Dragostea chiar merita marinata si apoi perpelita nitel! Pofta buna!

https://www.facebook.com/VegetaRomania/videos/1107906575952975