Intrebari dificile la interviu
- In ce mod pregatirea personala (educatia pe care ati primit-o, scolaritatea) a avut consecinte asupra dvs astazi, asupra evolutiei profesionale, asupra stilului de administratie si de gestiune a resurselor umane?
- Care este definitia succesului ? In ce masura ati reusit ?
- Ce erori ati facut de-a lungul carierei dvs?
- Care este situatia cea mai dificila cu care v-ati confruntat pe parcursul vietii personale sau profesionale? Cum v-a afectat situatia? Care a fost rezultatul?
- Care este diferenta dintre o slujba buna si una excelenta? Exemple de intrebari dificile
- Vorbiti-mi de dvs.
- De ce cautati un nou loc de munca si l-ati lasat pe celalalt?
- Care va sunt obiectivele ?
- Unde vreti sa va gasiti in 5 ani ?
- Obiectivele dvs corespund nevoilor noastre ?
- De ce ar trebui sa va angajam ?
- Ce va distinge ?
- Care va sunt exigentele salariale ?
Pregatind raspunsuri la aceste intrebari, faceti ca si cum ati fi un candidat intr-o campanie electorala. Un candidat priceput se concentreaza asupra mesajului pe care trebuie sa il transmita. Decat sa lasati intervievatorul sa dirijeze, candidatul pastraza controlul prin raspunsurile pe care le da, care se traduc in ceea ce el vrea ca sa se retina. Intrebati-va : "Care este scopul pe care trebuie sa il urmaresc in timpul interviului?".
Iata intrebarea cea mai importanta : "De ce ar trebui sa va angajam?". Raspunsul la aceasta intrebare necesita cercetare si pregatire. Trebuie mai intai sa determinati si sa intelegeti nevoile firmei si problemele pe care candidatul ideal trebuie sa le rezolve. Printre sursele de informare posibile se gasesc retelele de contact, societatile de cautare de cadre, furnizorii, ziarele, internetul si alte surse media. Fiti gata sa convingeti intervievatorul ca posedati competente exceptionale care va vor permite sa aduceti o pretioasa contributie firmei.
Trecuri suplimentare
Pregatiti o lista cu cinci calificative care descriu personalitatea dvs si apoi cinci calificative care o descriu pe cea a candidatului ideal pentru post. Cele doua liste concorda? In ce constau diferentele?
Cu cat exersati mai mult, cu atat siguranta dvs va creste. Repetati pana cand veti raspunde la intrebari rapid, cu claritate, spontaneitate si intr-o maniera relaxanta. Experienta ne-a demonstrat ca putem apela la simularea interviului. Veti fi surprins sa aflati ca si o persoana extrovertita, sigura pe ea si volubila, are nevoie de ajutor pentru a aprecia intrebarile interviului, in cele mai mici detaiii, si pentru a pregati, perfectiona si repeta raspunsurile.
Unul din cele mai bune moduri de a va pregati pentru interviu este sa aveti dinainte raspunsuri la intrebarile posibile.Ponturi si trucuri noi pe ghidul365.ro