Iridex Group, unul dintre partenerii principali ai Caravanei Smart City, si-a facut auzite ideile si propunerile pentru un oras inteligent si la Brasov, in etapa a doua a Caravanei. Reprezentantii companiei au avut ocazia de a se intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri privat si ai autoritatilor locale din Brasov, Harghita, Covasna si o parte din judetele Mures si Sibiu, carora le-au povestit despre solutiile de Smart Waste Management pe care Iridex Group Plastic le aduce in premiera pe piata din Romania: containere inteligente, dotate cu CIP-uri sau cartele care pot fi puse la dispozitia persoanelor fizice pentru a le putea utiliza.
Urmatoarea etapa a Caravanei va avea loc in zilele de 15 noiembrie la Iasi si 16 noiembrie la Piatra Neamt.
„Iridex Group propune autoritatilor locale interesate si a firmelor de salubritate o solutie inteligenta de colectare a deseurilor, care nu numai ca va economisi resurse materiale, dar va reusi sa contribuie la eficientizarea colectarii selective si la educarea publicului. Ne referim prin urmare la o baterie de containere ingropate care sunt dotate cu senzori. Acestea masoara nivelul deseurilor acumulate si informatiile sunt transmise catre operatorul de salubritate, care poate sa vina sa le ridice, dupa ce are siguranta ca aceste containere sunt pline,” a explicat Adriana Mircea, Business Development Director Iridex Group Plastic.
Mai mult de atat, senzorii inteligenti permit o facturare corecta a persoanei fizice, care astfel va putea sa plateasca in functie de cantitatea de deseu pe care o arunca, pe baza principiului „platesti cat arunci!”. Cu alte cuvinte, cartela pe care o va folosi pentru a putea deschide containerul si a depozita deseul va nota imediat cantitatea depusa, urmand ca persoana sa fie facturata ulterior doar pe baza cantitatii aruncate si nu la nivel colectiv, cum se practica in acest moment.
Programul Caravana Smart City este initiat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate si este organizat sub Inaltul Patronaj al Ministerului Energiei. Programul se desfasoara pe o perioada de 12 luni, in 12 regiuni ale tarii si reuneste principalii factori decidenti din administratia publica, alaturi de mediul universitar si principalele companii care ofera solutii inovatoare, dedicate regiunii vizate.
Comunitatea vizata de eveniment este formata din cetateni, companii si institutii publice implicate activ in dezvoltarea oraselor si preocupate de oferirea continua a celor mai bune servicii si solutii pentru locuitorii centrelor urbane. In fiecare dintre aceste regiuni, intr-o singura intalnire, sunt pusi la un loc reprezentantii celor mai importante orase si comunitati. De asemenea, de fiecare data, audienta este formata din: ministri si secretari de stat; parlamentari – factori decidenti in comisiile de specialitate; primari si viceprimari; city manageri; presedinti de Consilii Judetene; prefecti.