Jurnalul unei mame este un proiect compus din ganduri, trairi, experiente ale unei mame. Jurnalul unei mame nu poate fi catalogat drept un website informativ si atat. Este un proiect personal, realizat cu suflet si cu dragoste parinteasca. Informatiile din jurnal sunt nu sunt texte sau definitii, ci experiente, experiente de viata. Sunt cu atat mai pretioase, cu cat expun, in detaliu, o situatie, pentru ca cei care sunt implicati in cresterea si educarea copiilor sa se bucure de argumente si, mai ales, de teoria pusa in practica. Foarte multe exemple de crestere si educare sunt enumerate in carti specializate, insa, in practica, sunt multi factori perturbatori care ii impiedica pe parinti sa aiba, fata de copiii lor, comportamentul cel mai adecvat: oboseala, stresul, lipsa de rabdare, monotonia, temperamentul copilului etc.
Problemele de sanatate ale copiilor sunt diverse si multiple, dat fiind faptul ca ei nu au un sistem imunitar complet dezvoltat. Acestea reprezinta pentru cei mai multi dintre parinti adevarate incercari si cad in capcana tratarii efectelor, in loc sa trateze cauzele. Se intampla acest lucru fie pentru ca nu au cunoscut un medic pediatru care sa le spulbere neincrederea in sistemul medical, fie pentru ca sunt ei insisi epuizati si nu se pot gandi obiectiv la solutii. In sensul acesta, o situatie medicale a unui copil povestita de un parinte care a experimentat-o are drept scop sustinerea si ajutarea celorlati parinti care se vor confrunta cu o problema de sanatate similara a copiilor lor.
Fie ca sunteti mamici, tatici, bunici, va veti regasi in cel putin unul dintre subiectele articolelor asternute in jurnal. Acestea va vor ajuta in cel putin o situatie cu care va confruntati in relatia cu micutii.
Jurnalul unei mame nu si-a propus sa delimiteze, sa stabileasca normalitatea, sa traseze definitii de crestere si educare a copiilor, sa judece sau sa contrazica. Jurnalul unei mame nu detine adevarul absolut. Articolele sunt subiective, trecute prin sita experientelor personale si stau drept reper pentru alti parinti, ca dezvaluind un comportament adecvat sau nu fata de o situatie data.
Jurnalul unei mame va invita sa va spuneti parerea, sa va implicati, sa faceti parte din comunitatea celor care iubesc copiii.