Bucureşti, 4 noiembrie 2014. INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUĂRII ÎN EDUCAŢIE (IDEE) în parteneriat cu Editura Sigma şi „Complexul Educaţional Lauder Reut – România” implementează proiectul „Dezvoltarea competenţei de comunicare în limba maternă a elevilor din învăţământul primar pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, contract POSDRU/154/1.1/G/139340.
În cadrul proiectului se desfăşoară în şcolile-pilot ateliere de Educaţie Antreprenorială şi Educaţie Globală care au ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba maternă, scriere, citire, abilităţi antreprenoriale şi capacitatea de interrelaţionare. Până în acest moment, aproximativ 200 de elevi au început activitatea în cadrul atelierelor oferite de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (IDEE) şi partenerii aflaţi în proiect.
Prima şcoală pilot care a beneficiat de atelierul de Educaţie Antreprenorială a fost Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Bucureşti. Elevii din clasele a III-a au aflat noţiunile care stau la baza unui antreprenoriat: "idee- fapte- rezultate" şi au început lucrul la o revistă creativă. Revista va fi realizată de elevii grupaţi pe echipe, pe parcursul a celor cinci întâlniri pe care le vom avea cu aceştia. De asemenea, elevii au completat un chestionar în urma căruia vom descoperi care este adevarata motivatie pentru a citi a elevilor.
Prima şcoală care a beneficiat de trainingul profesionist de Educaţie Globală coordonat de experţii noştri a fost Şcoala Gimnazială "Herăstrău" din București. Scopul acestui atelier este de a dezvolta copiilor competenţele de bază necesare pentru un cetăţean global.