Considerate dintotdeauna un simbol de senzualitate, buzele voluminoase sunt in ziua de astazi in voga mai mult ca oricand, devenind un simbol al frumusetii si seductiei. Bloggeri, vedete de cinema sau personalitati publice apeleaza la proceduri de augmentare a buzelor pentru a obtine efectul atragator dorit, astfel ca tot mai multe femei sau barbati devin la randul lor interesati de astfel de tratamente. Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, explica cele mai importante lucruri pe care o persoana trebuie sa le aiba in vedere atunci cand ia decizia de a-si remodela buzele.
Parerile despre remodelarea buzelor sunt impartite in randul populatiei, lucru datorat fie experientelor personale sau judecand rezultatele cunostintelor sau vedetelor pe care le urmaresc. Pentru a evita situatii in care in urma procedurii rezulta o infatisare complet artificiala, disproportionata, este recomandat ca pacientul sa se adreseze unui medic specializat in acest domeniu, intr-o clinica de referinta, astfel incat aspectul obtinut sa fie unul cat mai natural.
Ce este augmentarea buzelor si cand este recomandata
Remodelarea buzelor a devenit o interventie din ce in ce mai populara si necesitatea ei ar trebui foarte bine judecata de medic atunci cand este solicitata.
“Indicatia principala pentru remodelarea buzelor este centrata in jurul efectelor imbatranirii asupra acestei zone care duc la: stergerea delimitarii clare dintre partea semimucoasa portiunea rosie uscata) si cutanata a buzei, diminuarea volumului corpului buzei si reducerea hidratarii, aparitia de riduri verticale in jurul buzelor, in special la fumatori. O alta indicatie pentru volumizarea buzelor este prezenta de buze mici constitutional. Remodelarea discreta a buzelor cu acid hialuronic va conferi un plus de hidratare si fermitate buzelor, volum usor si un contur accentuat", explica domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog.
Procedura este dureroasa sau nu?
Procedura de remodelare a buzelor se realizeaza, de cele mai multe ori, fara anestezie sau cu anestezie topica (crema anestezica) in cabinetul medicului si dureaza intre 20-40 minute. Poate fi insotita de disconfort si durere usoara in timpul procedurii. Dupa incheierea tratamentului, este posibil ca buzele sa fie amortite timp de aproximativ 20 de minute.
Exista reactii adverse?
Substanta cel mai frecvent folosita actual este acidul hialuronic, foarte asemanator acidului hialuronic intalnit in mod normal in piele, motiv pentru care reactiile si complicatiile sunt foarte rare. “Cu toate ca procedura este relativ necomplicata, trebuie avut in vedere ca pot aparea umflaturi sau hematoame imediat dupa injectare sau in urmatoarele 24-72 ore, dar acestea se resorb in cateva zile, vanatai care dureaza pana la o saptamana, sau mici noduli care trebuie masati usor in perioada ce urmeaza injectarii. In general, machiajul, aplicarea de gheata si creme pe baza de arnica duc la mascarea, stoparea si remiterea rapida a acestor neplaceri, in caz ca ele apar", explica specialistul dermatolog.
Indicatii inainte de procedura
Este indicata interuperea administrarii de aspirina, ibuprofen, ulei de peste si vitamina E cu minim o saptamana inainte de programarea interventiei, pentru a reduce la minimum riscul de vanatai. Multi dermatologi adauga si consumul de alcool pe aceasta lista din acelasi motiv
De cate sedinte este nevoie pentru a obtine volumul dorit
Cu siguranta ca buzele Angelinei Jolie sunt admirate de multi oameni, insa este indicat ca asteptarile sa fie realiste atunci cand se opteaza pentru remodelarea buzelor. “Fotografiile de referinta sunt chiar indicate, insa pacientul va hotari alaturi de medic aspectul cel mai potrivit pentru fizionomia sa. Este necesar sa se pastreze un echilibru armonios intre treimile fetei, de cele mai multe ori fiind necesare doar volume mici pentru a realiza o corectie usoara si nu o schimbare completa a formei si volumului buzelor”, spune domnul doctor Laurentiu Vladau.
Totodata, este recomandat ca rezultatul dorit sa fie obtinut treptat, pe parcursul a 2-3 sedinte, pentru a crea un efect mai de lunga durata si mai natural.
Ce se intampla dupa intreruperea tratamentului
In cazul in care pacientul decide stoparea injectiilor cu acid hialuronic in buze, acestea vor reveni la starea initiala.
Durata efectului
Durata efectului variaza in functie de substanta utilizata si de varsta pacientului. In medie, majoritatea pacientilor au nevoie de sedinte de intretinere la fiecare 4 pana la 6 luni pentru a mentine volumul dorit al buzelor.
Pret
In luna iulie, Clinica Hebra Dermatologie ofera o reducere de 20% la Augmentarea - marirea si conturarea buzelor: 720 RON in loc 900 RON (pret valabil pentru 1 fiola Juvederm lips).