Daca vrei sa descoperi peisaje desprinse din povesti, unde privelistea este unica iar culoarea cerului te lasa fara cuvinte, te asteptam vineri, 16 august, ora 16:00, in zona Arefu, sub Cetate, Judetul Arges, pentru un eveniment de neuitat.
Cunoscuta sub numele de Cetatea lui Vlad Tepes, fortareata se afla pe un mic platou in varful Muntelui Cetatea, la care se ajunge urcand 1.480 de trepte de beton zidite in coama dealului, ce serpuiesc printr-o padure deasa de fag.
Organizatorul evenimentului Nicolae Enache, a declarant ca la prima editie a evenimentului din 2012, obiectivul a fost atins: oamenii au fost foarte receptivi, au venit in numar mare, atmosfera a fost de nedescris iar evenimentul un real succes.
Desi ploaia a incercat sa le strice planurile, prima editie a evenimentul „Ziua Lacului Vidraru” a fost una reusita. Cele doua concerte s-au desfasurat in conditii total diferite: turiștii aflati in zona s-au racorit cu o ploaie combinata cu acorduri muzicale marca Directia 5, in timp ce concertul trupei Compact s-a desfașurat pe o vreme frumoasa, cu soare.
Un lucru este cert: cei care nu au fost prezenti la prima editie a evenimentului “Ziua Lacului Vidraru” au avut de pierdut, insa iubitorii de muzica si dansuri sunt asteptati la cea de-a II-a editie, unde vor avea posibilitatea sa-i intalneasca pe Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum si ansambluri folclorice si trupe de muzica din zona.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru pe raul Arges si este situat in spatele barajului Vidraru, intre muntii Fruntii si Ghitu. Barajul este traversat de Transfagarasan, un drum ce strabate Muntii Fagaraș, cel mai inalt lant muntos din tara noastra, facȃnd din acesta un areal turistic important.
Turistii de weekend care aleg sa viziteze zona de nord a Argesului fac o alegere foarte buna, deoarece peisajele si obiectivele turistice sunt impresionante iar locurile de cazare sunt pe alese.
Judetul se poate mȃndri si cu o serie de edifici religioase si culturale, rezervatii naturale si monumente ale naturii.
Cei care nu sunt pasionati de sporturi extreme si doresc sa profite din plin de frumusetile zonei, pot opta pentru calarit, plimbari cu trasura, pot pleca intr-o croaziera, se pot plimba cu hidrobicicleta sau pot inchiria barci cu vasle pentru pescuit. Pasionatii de drumetii pot urca la platforma de langa Statuia lui Prometeu, spre Casa Argeseana sau spre complexul turistic Piscul Negru.
In cadrul evenimentului "Ziua Lacului Vidraru”, aflat la a II-a editie, participantii vor avea parte de multe surprize, jocuri si concursuri si vor avea posibilitatea sa descopere legendele, traditiile si obiceiurile din zona lacului Vidraru.
Evenimentul din acest an pune accent in primul rand pe prezent, un prezent modern, sustinut de personaje la moda, decor la moda, concerte, artificii si interactivitate pentru copii si adulti si are ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea la nivel national a turismului intern prin promovarea cu impact national a Lacului Vidraru precum si valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.
Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Pentru informatii suplimentare:
Nicolae Enache
Asociatia Eco Natura
Email: [email protected]
Tel: 0723.210.403