Participanții au formulat opinii favorabile existenței unor standarde care să certifice calitatea programelor de formare, ca o condiție implicită a unei strategii de digitalizare de succes. În plus, aceștia au fost de părere că trebuie depășită frica generală de o evaluare realistă și riguroasă a competențelor digitale, componentă esentiala în obținerea și măsurarea rezultatelor dorite. Discuțiile au avut, între altele, ca referință programul ICDL – The Digital Skills Standard pentru stabilirea unor repere internaționale de certificare a competențelor digitale.
"Suntem onorați să primim o delegație atât de prestigioasă și să împărtășim experiențele noastre în promovarea competențelor digitale și a inovației în educație. România se află într-un punct crucial, în care trebuie să aleagă între a urma un drum clar, bazat pe standarde de calitate și eficiență, și riscul unor intervenții izolate, poate unele superficiale și neperfomante, care nu vor conduce spre digitalizarea ce poate face diferența în favoarea competitivității. Vizita din cadrul Forumului Global confirmă direcția eforturilor noastre constante pentru pregătirea viitoarei generații de profesioniști digitali.” – Irinuca Văduva, General Manager, ECDL Romania.
ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.
ECDL Romania, Operatorul National al licenței ECDL/ ICDL, continuă să joace un rol esențial în promovarea competențelor digitale pentru noile tehnologii și a alfabetizării digitale, contribuind astfel la dezvoltarea personală și profesională în România.
ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general.