Te simti obosit mai tot timpul? Ai insomnii? Te doare capul din ce in ce mai des si uneori ai stari depresive? Acestea pot fi doar cateva dintre semnele oboselii cronice. Oboseala este o stare raportata in mod frecvent de pacientii care isi viziteaza medicul de familie, iar studiile arata ca aproape o treime dintre ei se plang de acest simptom in timpul consultatiilor medicale.
Oboseala cronica sau sindromul burn-out se caracterizeaza printr-o senzatie de oboseala extrema, care nu cedeaza dupa repaus si care se poate agrava in urma unor activitati fizice si psihice sustinute. Se intalneste frecvent in cazul persoanelor care au o viata stresanta si un regim de munca solicitant.
Pana in prezent nu se cunosc cauzele exacte ale aparitiei oboselii cronice, insa exista o serie de ipoteze cu privire la cauza acestui sindrom, de la infectiile virale la stresul psihologic. De asemenea, depresia pare a juca un rol destul de important, intrucat starea de oboseala cronica se intalneste in special la persoanele depresive.
Cum stiu daca sufar de oboseala cronica?
Sindromul de oboseala cronica este caracterizat printr-o stare de extenuare severa care impiedica efectuarea activitatilor zilnice obisnuite si care dureaza de cel putin 6 luni. Poate fi recunoscut prin aparitia durerilor de cap, a dificultatilor de concentrare, a durerilor musculare, a micilor tremuraturi ale membrelor sau a senzatiei de moleseala. De asemenea, lipsa dorintei de a continua lucrul, slabirea atentiei si scaderea randamentului prin pierderea vitezei miscarilor, a preciziei si a coordonarii gesturilor intra in categoria semnelor care pot caracteriza oboseala cronica.
Cum tratez oboseala cronica?
Desi in majoritatea cazurilor, cauzele oboselii cronice sunt inca necunoscute, exista totusi o serie de remedii eficiente in tratarea semnelor si simptomele acestei afectiuni:
1.Moderatia activitatilor zilnice. In cazul oboselii cronice, se recomanda pe cat posibil evitarea stresului fizic si psihic. De asemenea este indicat sa respectati un program care sa presupuna mai multa relaxare si sa excluda suprasolicitarea.
2.Exercitiile fizice, efectuate in mod gradat si constant pot fi de asemenea benefice. Studiile au aratat ca simptomele oboselii cronice pot fi ameliorate de acestea. Intensitatea exercitiilor fizice trebuie sa creasca insa treptat, astfel incat organismul sa-si redobandeasca rezistenta la efort.
3.Un program de somn regulat, de 7-8 ore pe noapte poate fi suficient pentru inlaturarea oboselii cauzate de lipsa somnului. Totusi, nu incercati sa eliminati oboseala dormind mai multe ore decat este necesar. Un program care cuprinde mai mult de 9 ore de somn in cazul persoanelor adulte este asociat cu dereglarea metabolismului si cu aparitia problemelor la nivelul inimii.
4.Administrarea de suplimente alimentare naturale care sa elimine tulburarile de somn si sa ajute pacientul sa-si reia programul normal.
Dormax – Somn odihnitor, dimineti fara oboseala!
Dormax este un supliment alimentar care elimina factorii ce pot duce la perturbarea somnului, ajutandu-te sa te relaxezi si sa uiti de oboseala. Gratie continutului de melatonina, componenta esentiala a procesului de reglare a ritmului circadian, in cazul administrarii orale imediat inainte de ora de culcare, Dormax asigura scurtarea timpului necesar pentru a adormi, optimizand calitatatea somnului si crescand durata somnului profund, echilibrat, cu vise.
Macul de California, un alt ingredient al suplimentului alimentar, are efect sedativ si anxiolitic, promovand relaxarea la nivelul sistemului nervos central, actionand impotriva trezirilor nocturne si ajutand la cresterea capacitatii de adaptare la schimbarile climaterice. De asemenea, Passiflora si Valeriana regasite in suplimentul alimentar Dormax induc somnul pe cale naturala si contribuie la relaxare, asigurand un somn odihnitor si dimineti fara urma de oboseala.
Prin actiunea potentata a celor patru compusi, Dormax este un produs destinat eliminarii factorilor care pot duce la perturbarea somnului, administrarea acestui supliment alimentar reinvatand organismul sa aiba un program sanatos de somn cu respectarea unei anumite ore de culcare.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate este recomandata administrarea unei singure capsule pe zi, inainte de culcare, in cure de 2-3 saptamani sau la nevoie. De asemenea, trebuie evitat consumul substantelor ce afecteaza sistemul nervos central, in special in a doua parte a zilei si seara (cafea, bauturi racoritoare cu cofeina, energizante, alcool).
Dormax contine 14 capsule si este disponibil in farmaciile din tara sau online pe www.farmacore.ro, la pretul de 45,00 Lei.