Conform unui studiu online realizat în 2014, citat de Kanal D, peste 80% dintre români își fac provizii de alimente pentru iarnă. Suntem în plin sezon al dulcețurilor, compoturilor și conservelor pentru iarnă, așa că, dacă ești dintre cei care vor să se bucure și în sezonul rece de prăjituri cu fructe sau amestecuri de legume care-și păstrează aroma și calitățile nutritive, s-ar putea să ai nevoie de o ladă frigorifică.
Spațiul din congelator este de multe ori limitat și compartimentarea lui cu rafturi iau și mai mult din spațiul de depozitare disponibil. Iar cămara, celebra cămară, nu este, de multe ori și din multe motive, cea mai bună soluție pentru depozitarea alimentelor. Cel puțin, nu pentru cele mai multe dintre ele.
Ținând cont de toate astea, soluția ideală pentru tine ar putea fi achiziționarea unei lăzi frigorifice. Motivele? Sunt mai multe:
1. Protecție antibacteriană și prospețime timp îndelungat:
Spală fructele și legumele și introdu-le în pungi sau caserole. Astfel, fără a le mai fierbe ca pentru tradiționalul compot, le vei putea consuma la iarnă în cea mai bună variantă a lor. Tot ce trebuie să faci e să le congelezi rapid în lada friorifică. Aceasta este astfel construită încât poate proteja alimentele, chiar și fructele și legumele proaspete, de deshidratare și de bacterii.
2. Economie de energie și economie de bani:
Congelatoarele orizontale, sau lăzile frigorifice, economisesc cu până la 20%-30% mai multă energie decât cele verticale, din cauza pierderii mult mai reduse de aer rece de la interior. În plus, sunt și mai economice din punct de vedere al raportului dintre preț și capacitate.
3. Organizare optimă a alimentelor:
Grație spațiului generos de depozitare, îți poți așeza în ordine alimentele pentru consum pe termen mediu și lung. De la vinetele coapte și puse la păstrare pentru la iarnă, până la carnea de porc primită de la părinți în cantități uriașe și de la pungile cu coacăze și mure primite de la bunici până la calupuri de brânză telemea cumpărate în excursia făcută la Sibiu, toate sunt în siguranță și bine organizate, pe „căprării”, în lada frigorifică.
4. Economie de spațiu:
Cu alimentele depozitate în congelator, pe categorii, îți rămâne mai mult spațiu în frigider, pentru alimentele de zi cu zi. Și, de ce nu, te ajută în gestionarea cumpărăturilor săptămânale. Când știi că ai unde depozita în condiții optime orice aliment, faci cumpărături mai multe și, implicit, drumuri mai puține la supermarket, evitând astfel cozile și beneficiind de mai mult timp pentru activitățile care contează cu adevărat.