GUINNESS®, berea stout numarul 1 in lume, a sarbatorit in perioada 14-17 martie St. Patrick’s Day, in cele 125 de locatii partenere din toata tara. Consumatorii romani s-au alaturat milioanelor de oameni de pe glob, care au celebrat St. Patrick’s Day alaturi de Guinness in peste 40 de tari si mai mult de 100.000 de locatii din jurul lumii.
In Romania, iubitorii de Guinness s-au putut bucura de o campanie inedita care i-a introdus in atmosfera specifica a acestei sarbatori si prin intermediul careia au putut castiga mii de premii.
Incepand cu 14 martie, Guinness a adus spiritul veritabil al Irlandei in cele 125 de locatii partenere din toata tara, in orase precum Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova si Bucuresti, oferind tuturor celor prezenti posibilitatea de a deveni cetateni irlandezi pentru o zi. Cei care au cumparat un pint de Guinness au avut ocazia de a-si face propriul „act de identitate”, cu un nou nume irlandez generat de o aplicatie speciala, si de a castiga instant unul dintre cele peste 15.000 premii. Astfel, peste 2.500 de carti de identitate irlandeze au fost printate pe loc si inmanate noilor cetateni irlandezi.
In plus, la nivel global, St. Patrick’s Day a fost marcat prin numeroase initiative creative. Obiective emblematice ale lumii, precum Piramidele si Sfinxul din Egipt, Marele Zid Chinezesc, Palatul din Caiscais (Portugalia), orasul de piatra Petra (Iordania), Cascada Rinului din Elvetia si multe alte cladiri monumentale din Shanghai, Chicago, Glasgow si Praga au fost colorate in verde. In Bucuresti, hotelul InterContinental si Teatrul National au purtat insemnele acestei sarbatori mondiale.
St. Patrick’s Day este Ziua Naționala a Irlandei si cea mai cunoscuta zi din intreaga lume dedicata unui sfant. Cu toate acestea, sarbatoarea de St. Patrick’s Day isi are originile in Statele Unite ale Americii si nu in Irlanda, debutand pe 17 martie 1762, la New York, cu parada soldatilor irlandezi din armata britanica. De atunci, aceasta serbare populara a ajuns sa fie celebrata peste tot in lume, aducand milioane de oameni impreuna an de an.
Despre Guinness
Guinness este o bere premium, cu o aroma unica de orz prajit si caramel, care ii da o nota distincta. Berea Guinness este produsa in 49 de tari si savurata in peste 150, pana in Barbados, Nigeria si Indonezia. Beraria din St. James’s Gate (Dublin), construita de Arthur Guinness in 1759, a devenit un simbol celebru, avand la baza valori puternice precum excelenta, inovatia si spiritul filantropic.
URBB, compania in portofoliul careia se afla berea Guinness in Romania, este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, fiind prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare si a apelor minerale. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci premium: Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Granini si Bilbor.
Povestea berii Guinness
De mai bine de 250 de ani, berea Guinness este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale culturii irlandeze. Inca din 1759, reteta unica a lui Arthur Guinness a adus consumatorilor din intreaga lume una dintre cele mai fine experiente ale consumului de bere.
Guinness este un simbol global preferat de numerosi cunoscatori fini de bere, avand in spate una dintre cele mai lungi si vii istorii. Traditia si mostenirea irlandeza sunt elementele ce dau gustul inegalabil al acestui sortiment de bere neagra. Stilul si personalitatea Guinness provin din metoda de fabricare complexa care presupune prepararea si folosirea celor mai rafinate ingrediente naturale intr-un proces steril de inalta tehnologie:
- Vechea traditie de prajire a orzului ofera nuanta speciala a rubiniului inchis si da caracterul unic al gustului;
- Berarii Guinness folosesc o cantitate dubla de hamei, pentru o aroma bogata, iar prospetimea ingredientelor este captata de soiul de drojdie specific, care asigura o fermentare completa, plina de savoare;
- Legendarul proces de maturare face ca "Guinness sa fie Guinness", o bere unica, cu o eleganta aparte;
- Guinness se distinge prin spuma spectaculoasa ce ofera consistenta produsului.
Poate cel mai important lucru, unicitatea berii, este data de mostenirea unei arte traditionale a berarilor, a maiestriei si a pasiunii acestora.