Piata produselor contrafacute

Cum nu toate dintre noi ne permitem sa ne cumparam genti de firma ne multumim si cu o geanta de dama cumparata din piata la un pret acceptabil pentru portofelul nostru. 

Cu toate acestea exista companii care produc genti similare celor de firma dar nu le vand ca altii prin piete, au magazine in toata regula si se folosesc de renumele marcii respective pentru a vinde aceste genti contrafacute. Daca am intreba pe careva de ce se numeste magazinul de genti altfel, cu siguranta ne-ar raspunde ca ei sunt o reprezentanta a marcii respective si comercializeaza produsele originale.

Desigur, primul semn ca o geanta achizitionata dintrun astfel de magazin este lipsa certificatului de autenticitate. Si aici cad in capcana multe dintre noi pentru ca din cauza entuziasmului provocat de faptul ca in sfarsit avem si noi o geanta de firma iar in final avem defapt o geanta pe care am fi putut-o cunpara cu cativa zeci de lei din piata.

Cu toate acestea companiile care se ocupa de comercializarea gentilor contrafacute, chiar daca sunt in permanenta descurajate de legislatia in vigoare tot gasesc solutii pentru a face bani din asemenea afaceri. Peste tot, pe internet, la televizor, la radio, auzim stiri despre confiscarea marfurilor contrafacute si atunci intrebarea e: cum ajung totusi aceste genti contrafacute pe piata?  Aceste produse contrafacute ajung pe piata din Romania prin intermediul vapoarelor care acosteaza in port. Acestea provin din Turcia, China sau Emiratele Arabe Unite. Procesul prin care produsele contrafacute ajung pe teritoriul unei tari sunt complexe, intrec orice imaginatie. Atat prin conditii de transport cat si prin evitarea controalelor.

Gentile contrafacute sunt totusi usor de recunoscut si asta datorita faptului ca au pe ele greseli de fabricatie imense. Acestea se recunosc dupa cuvinte de genul Abidas (in locul numelui original Adidas), semne distinctive ale marcilor originale inversate sau neconforme cu cele inregistrate de compania producatoare si multe astfel de exemple.

Un alt semn dupa care este usor sa recunosti o geanta contrafacuta este ca aceasta nu au pe interiorul lor etichete interioare. Fiecare brand are eticheta lui specifica, fie logo-ul este stantat in metal si aplicat pe buzunarele interioare fie brodat pe etichete textile sau chiar suflat cu pulbere de aur. 

Este bine sa te informezi inainte de a achizitiona o geanta de firma direct pe siteul producatorului pentru ca acolo scrie cum pot fi recunoscute produsele originale fabricate de ei. De regula, gentile contrafacute incearca sa imite cat mai exact originalul dar tot exista scapari care dau de gol gentile respective. 

Gentile autentice nu sunt niciodata invelite in hartie alba asa cum cumpara bunica pentru a pune pe rafturi si nici nu au manerele infasurate in plastic, tocmai acestea sunt detalii care se observa cu cea mai mare usurinta si le claseaza drept genti contrafacute. 

Cu toate acestea pentru a descuraja piata produselor contrafacute unicul lucru pe care il putem face este acela de a inceta sa le mai cumparam pentru ca neavand clienti nu vor mai putea sa insele oamenii. Ganditi-va la un singur lucru: este foarte frustrant sa stii ca ai dat o caruta de bani pe ceva ce puteai gasi oriunde poate de zece ori mai ieftin.